Jak vyčistit myčku

Jak vyčistit myčku

Kategorie: ELEKTRO

Myčka na nádobí velmi často šetří náš čas a postará se za nás nejen o všechno nádobí, ale také i mnohé dětské plastové hračky.



Je třeba nezapomínat na to, že i myčka potřebuje jednou za čas péči, že ji musí někdo umýt. Někdy má totiž tendence usazovat všechnu mastnotu, zapáchat a může se stát, že nádobí z ní nevychází čisté a zářivé stejně jako dřív. Jakou péči ji tedy musíme dopřát, aby opět fungovala jako nová?

V první řade nezapomeneme před každým mytím zbavit všechno nádobí větších kousků jídla. Není nutné nádobí předmývat (to pak postrádá myčka smysl), ale zabraňte tomu, aby se do ní dostaly kousky, které by ji mohly ucpat.

Občas se přeci jen může stát, že nějaký kousek do myčky zapadne. Proto pravidelně čistěte filtr - jemné sítko na dně myčky, které tak zabraňuje vniknutí větších kousků do odpadové roury.

A pravidelná péče a čištění zabrání případnému zdlouhavému opravování ucpaného odpadu.

Speciální čisticí prostředky

Na trhu existuje široká nabídka tablet, gelů a dalších typů přípravků, které myčku pročistí. Většinou fungují tak, že přípravek umístíme/nalijeme do nádobky, kam běžně dáváme mycí gel nebo tabletu a spustíme mycí program.

Domácí prostředky

Kdo však dá na radu našich maminek a babiček, může myčku vyčistit za pomoci toho, co má běžně doma.

? Jedlá soda - zbaví myčku zápachu, vodního kamene a ucpaného odpadu. Stačí nasypat do nádobky na tablety a nechat projet na nejsilnější program. Myčka zůstane čistá a zářivá.

? Ocet - působí podobně jako jedlá soda. Můžete jej také nalít do nádobky na tablety a nebo jednoduše na dno myčky. Nechat působit po dobu jednoho mycího programu. V případě opravdu silného zápachu můžete zopakovat.

? Citrón - má stejné účinky jako oba předcházející prostředky. Z citrónu vymačkejte všechnu šťávu a postupujte stejně jako v případě octu. Kromě toho, že vás zbaví vodního kamene, zanechá v myčce příjemnou citrusovou vůni.

Myčka nádobí

Prací prášek

Alternativou k výše uvedeným prostředkům je i klasický prací prášek. Nádobku na tablety naplníme až po okraj pracím práškem a myčku pustíme na nejsilnější program. Po prvním mytí se v myčce může objevit pěna. Stačí ještě zapnout myčku na oplach a již můžeme mýt další špinavé nádobí.


Autor: Gorenje.cz
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl