Domácí vanilková zmrzlina

Domácí vanilková zmrzlina

Kategorie: VAŘENÍ A RECEPTY

Připravte si domácí zmrzlinu, díky které budete nejoblíbenější hostitelkou každé párty!



Vzpomínáte, když jste byli malí a vanilková točená zmrzlina byla tím, co jste v létě nejvíce milovali? Dobrá vanilková zmrzlina by měla být v repertoáru každé hospodyňky. Proto jsme vám připravili jednoduchý recept na tu nejkrémovější vanilkovou zmrzlinu, které nevyrovná žádná zmrzlina z cukrárny a vaše děti ji budou zbožňovat.

Připravte si

6 žloutků, 140 g krupicového cukru, 375 ml mléka, 375 ml smetany s min. obsahem tuku 30 %, 1 vanilkový lusk

Pár hodin před přípravou zmrzliny si dejte vychladit rendlík, ve kterém budete připravovat zmrzlinu, do mrazáku.

Jdeme na to!

Do rendlíků dáme mléko, smetanu, vnitřek vanilkového lusku a i samotný vanilkový lusk. Přiveďte k varu, odstavte a nechte pořádně vychládnout. Vanilkový lusk můžete už vyhodit.

Žloutky a cukr utřeme do pěny a obě směsi smícháme a přelijeme do čistého rendlíku. Vaříme cca 20 min na mírném plamenu do zhoustnutí.

Směs přelijeme do misky na zmrzlinu, zakryjeme fólií a dáme min. na 8 h zmrznout. Poté vyjmeme z mrazáku, našleháme ručním šlehačem, proto aby byla zmrzlina nadýchaná. Znovu dáme zmrznout alespoň na 3 hodiny a máme hotovou nejkrémovější vanilkovou zmrzlinu.

Kopečková zmrzlina

Domácí vanilkovou zmrzlinu využijte i jako základ pro přípravu zmrzliny svých snů. Zmrzlina s kousky oříšků, čokolády nebo ovoce? Inspirujte se příchutěmi v dalších článcích.

Související články:

Domácí zmrzlina bez zmrzlinového přístroje

Ochuťte si zmrzlinu podle svého!

Skvěle krémová jahodová zmrzlina

Jak si připravit příchutě k domácí zmrzlině?



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Klasika - Autor: Ajin 5. 6. 2017