Prostor pod dřezem a jeho chytré řešení

Prostor pod dřezem a jeho chytré řešení

Kategorie: KUCHYNĚ

V nejmodernějších kuchyních existuje místo, které není tolik využíváno nebo dokonce zcela opomíjeno. Ptáte se které? 



Je to prostor pod kuchyňským dřezem. Jeho praktické využití v minulosti bylo tristní a ani jeho současné vnitřní uspořádání mnohdy není příliš efektivní, natož pak estetické. Důvodem je těžko uchopitelný prostor, obvykle naplněný změtí čisticích prostředků, hadrů, houbiček, tablet do myčky, případně i košů na odpadky, umocněný samotným dřezem a spletí odpadních trubek.

Zatímco většina výrobců se soustředí pouze na zakrytí nevzhledného odpadu, my ve Schmidt zastáváme názor, že i dřezová skříňka může být vysoce funkční a zároveň vzhledná.

Z našeho pohledu je absolutní win-win volbou přenechání prostoru pod dřezem košům na tříděný a směsný odpad. Poměrně velký prostor, který přeci jen nesplňuje tak vysoký hygienický standard jako ostatní kuchyňské skříňky, je dokonale využit a zároveň je nevzhledná a mnohdy nepříliš voňavá součást kuchyně efektně ukryta, ovšem s tím, že vše zůstává prakticky po ruce. “Třešničkou na dortu” pak je, že nad koše lze umístit poličku pro odložení menších věcí, jako jsou například smetáček a lopatka anebo drobnosti, které by jinak zapadávaly.

prostor pod dřez

Dalším chytrým řešením je police, která prostor rozděluje horizontálně na dvě části:

-horní díl nabízí plochu pro ukládání drobných kuchyňských nezbytností, jako jsou třeba houbičky, hadry, utěrky apod.

-spodní díl skříňky pak může být opatřen zásuvkou, kterou lze rozčlenit pomocí organizérů a uložit do ní například čisticí prostředky, tablety do myčky a další nezbytnosti, které musí být stále na dosah, ale nemusí být na očích.

Podobnou možností je pak dělící příčka, která si s prostorem dřezové skříňky poradí ve vertikálním směru. Toto řešení umožňuje:

-členité dělení

-organizéry

-výsuvné systémy s vysokou nosností

Všechno co bylo řečeno pomáhá v této velmi specifické, avšak nezanedbatelné části kuchyni bezchybný pořádek.

Posledním, ale neméně důmyslným řešením prostoru pod dřezem, je výsuvný panel sestávající z několika plastových boxů umístěných prakticky nad sebou. Tento systém dokáže optimálně využít hlavně místo na okrajích skříňky a dá se kombinovat s dalšími organizéry či jinými zásuvkami, aby co nejlépe vyhovoval individuálním potřebám každého klienta.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl