Jak ušetřit na kvalitních čajích?

Jak ušetřit na kvalitních čajích?

Kategorie: RADY A NÁPADY

Jste milovníky čajů všeho druhu a jste schopní za ně dávat i několik set měsíčně? Potřebujete však začít trochu šetřit, abyste byli připraveni na budoucí události – ovšem kvalitních čajů se rozhodně vzdávat nemíníte? V tom případě pro vás máme několik rad, jak situaci elegantně řešit. 



Rada první: cenové akce na kvalitní čaje mohou ušetřit spousty peněz, když nakupujete do zásoby

Možná vám to přijde divné kupovat si najednou deset krabiček či sáčků s čajem porcovaným či sypaným. Ale jakmile do svého myšlení zahrnete i budoucnost, tak vás pocit „divna“ z takového nákupu opustí.

Cenové akce na kvalitní čaje bývají výrazné. Přesvědčit se o tom můžete snadno: Billa leták nebo Tesco leták také nabízejí slevy právě na dobré čaje. A když si představíte sami sebe za dva, tři měsíce, jak pijete právě tento vynikající čaj, na který je zrovna sleva, je jasné, že si jich prostě musíte koupit víc, abyste měli dobrý čaj za dobré peníze ještě za dlouhou dobu – v podstatě minimálně do další cenové akce.

Rada druhá: čaje jsou perfektní šancí pro vaše DIY

Rádi si připravujete DIY věci, tedy sami doma, vlastníma rukama a nejlépe z domácích nebo vlastnoručně získaných materiálů? Čaje jsou oblastí, kde se vaše DIY duše může pořádně vydovádět. Vynikající ovocné či bylinkové, ale i směsi s klasickými čaji totiž můžete připravit doma ze surovin buď z vaší zahrádky, z balkonu, nebo z louky, lesa, případně z koupených složek.

Můžete si nasušit bylinky i ovoce, květy, cokoliv, co vás v čaji láká. Ovoce má výhodu, že na čaj stačí pouze odpad z něj. Třeba přepasírovaná zrnka malin, odkrájené slupky jablek či hrušek a podobně. Květy jsou v čaji vynikající ze všech běžných lučních květin. A když se zaměříte na ty, co jsou plné nektaru (třeba hluchavka, jetel), budete mít čaje i příjemně a přirozeně sladké. Bez rafinovaného cukru. Přídavky stévie se mohou také hodit. A vypěstujete si ji pohodlně doma.

Možností je také nakoupit sypaný černý, zelený, bílý či jiný čaj. A smíchat jej s domácími složkami, čímž si vytvoříte spousty variací základního čaje. A máte tím zajištěno i obdarování svých známých a příbuzných – kvalitním čajem, navíc doplněným o vlastní úsilí, totiž nikdy nic nezkazíte.

Kvalitní čaje

Rada třetí: vyplatí se i cenové akce na složky čajů

Pokud se rozhodnete pro DIY výrobu čajů, můžete sledovat cenové akce na to, z čeho byste čaje chtěli vyrobit nebo čím byste je chtěli doplnit. Například Penny Market slevy často nabídnou akce na ovoce, bylinky, zázvor anebo i samotné sypané čaje, které pak můžete použít jako základ pro přípravu svých vlastních DIY čajů.

Rada na závěr: kdo chce čaje vždy čerstvé, nechť si pěstuje bylinky

Jde to totiž i doma za oknem. Nebo na terase, balkoně. Bylinky jsou nenáročnými rostlinkami, které rostou ve své domovině v chudých podmínkách – jsou zvyklé na nedostatek živin i vláhy. Proto se nestane, že by se po té, co se na ně tři dny ani nepodíváte, s vámi rozloučily.

Naopak. Bylinky stačí zalévat jednou až dvakrát týdně. A pokud jim na balkoně dopřejete prostor, dokáží se některé z nich natolik rozrůst, že je nebudete vůbec stíhat konzumovat. Nastane ten pravý čas na jejich sušení do zásoby a případné darování rodině či přátelům.

Čerstvé bylinky můžete pít samotné anebo je přidávat do jiných čajů, které máte již předem připravené. Můžete experimentovat a zkoušet zajímavé kombinace, které v běžné obchodní síti a ani ve specializovaných prodejnách prostě nepotkáte. Například angrešt a tymián. Vynikající a neotřelá kombinace. Prostě: co DIY čaj, to originál.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl