Jak na výrobu domácích tablet do myčky

Jak na výrobu domácích tablet do myčky

Kategorie: RADY A NÁPADY

Není potřeba kupovat drahé tablety nebo prášky do myčky. Spousta lidí vůbec netuší, že prostředky na výrobu najde doma.



Všichni, kdo vlastní myčku se mnou budou jistě souhlasit, že její provoz se někdy pěkně prodraží. Předražené tablety, sůl, leštidlo, a tak dále. Vše je navíc plné chemie, která se na nádobí usazuje. Raději ani nechtějme vědět, co to potom dělá s naším tělem. Pokud chcete výrazně ušetřit, a ještě odlehčit životnímu prostředí, pak zpozorněte! Tablety do myčky si totiž můžete vyrobit za zlomek ceny.

Co budete potřebovat na výrobu tablet do myčky?

- 1 hrnek jedlé sody
- 1 hrnek sody na praní
- ½ hrnku kyseliny citronové
- 1 hrneček vody (pokud vám postačí čistící prášek, můžete ji vynechat)
- 1 hrnek kuchyňské soli
-  ilikonovou formu na led
- mísu
- rukavice
- vařečku

A můžeme začít

Připravte si větší mísu, všechny sypké ingredience do ní nasypte a poté rovnoměrně promíchejte. Poté po troškách přidávejte vodu. Opravdu po troškách, abyste odhadli správnou konzistenci, mohla by vám totiž vzniknout i kaše, pokud byste špatně odhadli množství vody. Pokud bude směs naopak moc sypká ještě trochu vody přidejte. Výsledná konzistence by se měla podobat modelovací hmotě. Na ruce si navlékněte rukavice a rukama napěchujte směs do silikonových forem na led. Silikonové jsou nejvhodnější, protože vám tabletky půjdou snadno vyklápět. Poté nechte minimálně půl hodinky (ideálně hodinku) odstát a vyklopte. Tablety poté nechte důkladně vyschnout. Po vyschnutí skladujte v plastové nebo plechové uzavíratelné dóze, aby vám tablety příliš nezvlhly a neponičily se.

Tablety do myčky nádobí

Skvělý pomocník i dárek pro vaše blízké

Tyto domácí tabletky jsou skvělým pomocníkem, který je navíc šetrný k životnímu prostředí i k vám samotným. Navíc si hravě poradí nejen se všemi nečistotami a mastnotou, ale dokonce i vodním kamenem. Takže konec bílých map na skleničkách! Pokud se budete chtít o pomocníka podělit, dejte tabletky do skleněné uzavíratelné nádobky, zavažte mašlí a máte skvělý dárek pro vaše přátele či rodinné příslušníky. Pokud je totiž jednou vyzkoušíte, už nebudete chtít žádné jiné!


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl