Výstavba nových rodinných domků s pozemky téměř zdarma

Výstavba nových rodinných domků s pozemky téměř zdarma

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Pozemky na výstavbu domů téměř zdarma. Není to nesmysl? Není. Je to jen moudré řešení problémů na venkově.



Obrázek bydlení na vesniciBytová situace mladých rodin může být složitá.  Mladí lidé se takto zadluží  na mnoho desítek let. Na venkově je navíc problém, že se obce vyklidňují. Ale nabízí se zde řešení, které již aplikovalo několik obcí.

 

Ve Valašských  Příkazích u Valašských Klobouk mají velmi schopného starostu.  Výstavbou nových rodinných domů získají nové rodiny do obce,  další pravidelné  příjmy do obecního  rozpočtu „navěky“,  díky mladým rodinám se omladí osazenstvo obce, mladí se musí něčím živit, přinesou práci, založí firmy.  Zaměstnají lidi, sníží nezaměstnanost, již při výstavbě rodinných domů ! I později ve firmách. Je jasné, že nejsnadněji pro novou výstavbu rodinných domů budou použitelní místní firmy a místní živnostníci, na brigády i nezaměstnaní. To jsou zase další příjmy pro obec.  To je výhodné pro obec, i pro občany.

 

Dokonce dala občanům dotaci na čističky odpadních vod. To je opět mnohem výhodnější, než rozkopávat obec za desítky milionů korun a budovat centrální kanalizaci.

 

Obec, aby umožnila výstavbu rodinných domků svépomocí, prodávala pozemky opravdu velmi levně. Cca 25 000,- Kč/dům. Pro srovnání, pozemky ve Zlíně se prodávají kolem milionu. Obec sice nevydělala na  prodeji pozemků, ale tato varianta je pro obec, z dlouhodobého hlediska a z hlediska rozvoje obce, mnohem výhodnější.

 

Pokud by obec nešla touto cestou, a jen alibisticky tvrdila pozemky nejsou a nebudou, mladí by odešli do měst, populace by zestárla, obec by dříve či později vykoupili „lufťáci“ za účelem rekreace, tak jak to lze vidět v některých okolních obcích. To by byl konec života obce.

 

Obec tímto postupem, i svým hospodařením, získala mnoho ocenění. Podobně postupují i jiné progresivní obce. Jen se o nich neví.

 

Autor: Ing. Sýkora

www.akvatik.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 svědectví o mé úspěšné půjčce - Autor: Hana Solcova  8. 11. 2022

     



bydleti.cz


Životní styl