Stropní chlazení

Stropní chlazení

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Stropní chlazení představuje moderní a komfortní systém chlazení obytných budov a rodinných domů.



Obrázek stropní chlazení

 

Na panely v podhledech stropu je navinuta trubka s chladonosným médiem. Jedná se tedy o velmi žádanou, šetrnou a příjemnou bez průvanovou klimatizaci. Hlavní výhodou daného systému je příjemné (studené)  klima bez jakéhokoliv průvanu.

 

Z hlediska zdravotního jde o nejšetrnější způsob chlazení – klimatizace. Velmi vhodný pro děti a důchodce. Vytváří příjemné přírodní prostředí, jako v jeskyni.

 

 

 

 

 

 

Při přípravě instalace je nutno počítat se snížením výšky stropu v místnostech.

 

Jsou zde 2 varianty :

 

1.) Potrubí je vedeno v „kovových“ podhledech .

 

Tato varianta je velmi rychlá na realizaci. Používá se v rodinných domech a obchodních a průmyslových objektech. V Americe nyní představuje jeden z trendů ve vytápěcí a klimatizační technice. Představuje bouřlivý rozvoj. Dokonce se tímto stropním chlazením i topí. Do trubek se v topném období pouští nikoliv chladící, ale topná voda.

 

2.) Potrubí je zazděno ve stropě.

 

Podobně jako zalito při podlahovém otopném systému.

 

Výhodou obou systémů je variabilita prostoru. Na podlaze lze přemisťovat předměty, bez ohledu na např. pevnostní omezení daná podlahovým otopným systémem.

 

Chlazení stropem je vhodné i pro lidi, kteří by mohli mít potíže se studenou podlahou při podlahovém chlazení (vytápění). Nahrazuje tak radiátorové otopné systémy. Ideální variantou je doplnit toto chlazení o bezkompresorový zdroj chladu.

 

Autor: Ing. Sýkora

Zdroj:www.kodek.cz 

 

Související články:

Chlazení, klimatizace. - I. díl. Aneb jak chladit zadarmo...
Chlazení, klimatizace. - II. díl. Aneb jak chladit zadarmo...


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl