Střecha – stavebnice

Střecha – stavebnice

Kategorie: STAVBA

Střecha dříve nebývala jednoduchá, ani levná záležitost. Obvykle se zadávala odborným firmám. Nastoupili tesaři, pak pokrývači. Střecha běžného rodinného domu byla v ceně 320.000 – 400.000 Kč, bungalov dokonce i 750.000,- Kč. Za uvedená řemesla a materiál.



Pokládka-střešní-krytiny-008.jpgPozději nastoupili sádrokartonáři, realizovali parotěsnou folii, předtím pokrývači vodotěsnou folii, zkrátka investice šplhaly k milionu a čas se počítal na měsíce. 

 

Dnes již máme k dispozici mnohem progresivnější technologie.  Produktivita šla podstatným způsobem nahoru. Ovšem nejen produktivita. Ale i kvalita. Pokud byste starou, dříve používanou technologii střechy chtěli dosáhnout pasivního standardu, budou tepelné izolace tak mocné, že vám v šikminách podstatným způsobem zmenší podkroví.

 

Střecha – stavebnice

 

Dnes už se staví jinak. Na stavbu přijede auto a přiveze sendvičové panely. V nich je již dřevěný nosník z lepeného dřeva, izolační hmota, spodní strana je opatřena vrstvou sádrokartonu, horní dřevěnou směsí. Tyto panely vám jeřábem přímo vyskládají na střechu. Vy je jen srazíte k sobě, přibijete příčnou laťovku a můžete pokládatsadrokarton-008.jpg střešní krytinu.

 

Kvalita sendvičových panelů

 

Kvalita sendvičových panelů je mnohem vyšší, než dříve užívané technologie. Sendvičové panely dosahují vysokých tepelně izolačních odporů, není třeba je opakovaně impregnovat jako krovy, odpadají vám práce s foliemi, tepelnou izolací, sádrokartonem. Je otázka, jaká je vlastně životnost dříve užívaných parotěsných folií. V Německu se tyto často nahrazují silným igelitem.

 

Rychlost stavby

 

Rychlost výstavby podkroví je nesrovnatelná. Bez nadsázky se této technologii říká nejrychlejší podkroví.

 

Pracnost

 

Pracnost je velmi nízká. Několikanásobně menší, než u dříve používaných technologií. Což má podstatný vliv i na cenu.

 

Autor: Ing. Pavel Sýkora

Zdroj: www.kodek.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl