Rodinný bazén - rady a nápady

Rodinný bazén - rady a nápady

Kategorie: STAVBA

Bazény se stávají stále běžnější součástí výbavy rodinných domů. "Diktát módy se přirozeně projevuje i v této oblasti. Bazény jsou ale zároveň jedním z ukazatelů zvyšující se úrovně života a bydlení," tvrdí Rudolf Pejša, jednatel společnosti Desjoyaux, který odpověděl na čtyři základní otázky, které zajímají každého, kdo se chystá pořídit rodinný bazén.



Společnost Desjoyaux je jedničkou na trhu se zapuštěnými rodinnými bazény. Pochlubit se může více než 200 000 realizacemi po celém světě. V Čechách si za třináct let působení získala přes 3000 zákazníků.

 

Na čem lze při stavbě bazénu ušetřit a co rozhodně nedoporučujeme "šidit"?

 

V žádném případě nelze šetřit na projektu. Odborná firma, specializovaná na projekty bazénů, zajistí dokonalým projektem bezproblémový provoz, osvědčenou technologii montáže bazénu a v rámci možností i ekonomickou formu vytápění. Nabídka je díkybohu široká, chce to jen důsledně ji prozkoumat a sehnat si reference jednotlivých dodavatelů. Ušetřit ve smyslu "něco vyškrtnout", to se asi nedá. Můžeme snad jedině posoudit, jak velký bazén opravdu potřebujeme a budeme využívat a zda naše nároky neuspokojí promyšlený koncept bazénu menšího a optimálně tvarovaného. Každému je příjemné vžít se do role člověka, nořícího se po ránu do bazénu velikosti tenisového kurtu. Střízlivý člověk si však uvědomí, že mu netřeba "pětadvacítky", že stejnou službu prokáže i délka 5, 6 nebo 8 metrů.

 

bazén Liberty.jpg 

Bazén Liberty Oblíbený bazén ve tvaru ledvinky o rozměrech 600x350x120 cm. Bazén je vybaven románským schodištěm.

 

bazén Amerika.jpg

Bazén America – Bazén oválného tvaru, o rozměrech 800x400x120 cm.

 

bazén Benjamín.jpg

Bazén Benjamin – Obdelníkový bazén nabízí ideální tvar pro plavání a případné zastřešení.Tvar je možné ozvláštnit románským schodištěm nebo zaoblenými rohy.

 

Na co si dát pozor v cenové nabídce?

 

Většina firem nabízí akční sezónní nabídky, které udivují neuvěřitelně nízkými cenami. Nenechejte se však nachytat hned na tu první a vždy si firmu dobře prověřte. Přesvědčete se, co konkrétně obsahuje, nemusí v ní totiž být zahrnuty výkopové či montážní práce, filtrační zařízení nebo další finančně nákladné položky. Finální cena se tak může pohybovat od desítky tisíc výše. Internetové stránky s referencemi, ale především osobní návštěva prodejce, vám dobře poslouží při výběru firmy.

 

bazen 2.jpg 

 

Ceny zahradních bazénů se pohybují od několika tisíc u nadzemních bazénů až po několik set tisíc korun u bazénů zapuštěných do země. Rozdíl v jejich životnosti, odolnosti tomu také odpovídá.

 

Jak si vybrat firmu pro stavbu bazénu?

 

Úspěšné světové firmy s dlouholetou tradicí jsou pro zákazníky určitou zárukou do budoucnosti. Nestane se vám například, že po pěti nebo deseti letech, až budete shánět servis nebo bazén modernizovat, bude firma již zrušená. U kvalitních bazénů by měla být běžná záruka minimálně deset let. Odborný personál by měl být schopen upozornit zákazníka nejen na přednosti, ale i případná úskalí jednotlivých typů bazénů, na doplňky i potřebnou údržbu. Po vyslechnutí požadavků zákazníka doporučíme každému podle jeho finančních a prostorových možností takové řešení, které je pro něj nejvhodnější. Do 24 hodin jsme schopni vytvořit na míru projekt včetně řešení ohřevu, odvlhčení nebo zastřešení pro venkovní bazény. Podrobný cenový rozpočet je samozřejmostí, přičemž cena je konečná.

 

stavba bazenu 3.jpg

Za příznivých povětrnostních podmínek můžete u soukromého bazénu počítat, že  bude hotovo do 10 – 15 dní.

 

Podle čeho vybírat vhodnou filtraci?

 

Čistota vody záleží nejen na každodenní mechanické a chemické ochraně, prvořadý je výběr kvalitní filtrace. Na našem trhu se vyskytuje několik technologií a filtračních metod. Mezi lidmi přežívá mýtus, že čím více je v bazénu filtračních otvorů, tím je zajištěna efektivnější cirkulace vody. Právě rozvody uvnitř i vně bazénové konstrukce jsou však nejčastějším zdrojem poruch a vyžadují poměrně častou údržbu. Skimery, trysky, výpusť, světlo, protiproud, to vše jsou otvory v bazénovém skeletu, které mohou být zdrojem nemalých úniků vody. Z tohoto hlediska se jako ideální jeví použití  bezpotrubní filtrační jednotky, které mohou být například ukryty v mobilních přístupových schůdcích nebo románském schodišti. Filtrační jednotky se vyrábí v širokém sortimentu podle výkonu a vybavení. Jednotka je vždy vybavena světlem a může být doplněna o protiproud, vířivku a samozřejmě i o různé formy ohřevů. Jejich další výhodou je možnost uschování celého zařízení během zimní odstávky bazénu.

 

bazén zazimování.jpg

Filtrační panel zabudovaný v přístupovém schodišti či schůdkách  je praktickým řešením, které navíc minimalizuje potřebu údržby.

 

Připraveno ve spolupráci s panem Rudolfem Pesjšou, specialistou na rodinné i veřejné bazény a jednatelem  společnosti Bazény Desjoyuax.

Zdroj fotografií Desjoyaux.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl