Připravte se na jaro. Kdy je čas na montáž sítí proti hmyzu?

Připravte se na jaro. Kdy je čas na montáž sítí proti hmyzu?

Kategorie: STAVBA

Přes 2 miliony Čechů trpí alergiemi. Prach, pyl či bodavý hmyz však můžete v domácnosti eliminovat sítěmi proti hmyzu.



Slunečné dny a rostoucí teplota probouzí ze zimního spánku nejen nás, ale i celou přírodu. První rostliny začínají klíčit, tráva se zazelená a stromy obraší pupeny. Z této krásy se radujeme všichni. Všichni až na ty, které každoročně touto dobou trápí všelijaké alergie.

Na pyly, prach nebo například bodnutí hmyzem reaguje každý člověk jinak. Někdo si třeba ani nevšimne, pro někoho jiného se jedná o velmi nepříjemné chvíle. Sítě proti hmyzu Minirol od výrobce BUILDING Shutter Systems vám pomohou tyto situace vyloučit na dobro ze svého života. Jemná síťka, která je pevně připevněná k okennímu či dveřnímu rámu, zachytí poletující nečistoty i hmyz.

Noční návštěva komára, bzučící mouchy a vosy narážející na okno nebo vrstva pylu na nábytku se tak ve vaší domácnosti stane minulostí.

sítě

Kdy sítě montovat?

Ideální čas pro montáž sítí proti hmyzu je klidně ještě dnes! O jarních měsících se už teplota obvykle vyhoupne nad pět stupňů nad nulou, nemusíte proto na nic čekat. Líska a olše začínají kvést už v únoru a s přibývajícími hřejivými dny se začne probouzet i hmyz. Buďte proto před nimi raději o krok napřed.

Před montáži sítí proti hmyzu nezapomeňte provést pravidelnou jarní údržbu. Připravte si smeták, kýbl s mýdlovou vodou a hadřík. Sítě nejprve omeťte od hrubých nečistot, které se na ní přes zimu uchytily. Mohou to být pavučiny či suché květy a listí. Následně vše otřete vlhkým hadříkem do čista, ať se vše jen blyští.

A jste připraveni na novou sezónu! Nyní už stačí sítě proti hmyzu pomocí háčků uchytit do okna. Za pět minut máte vše hotovo a můžete si bez obav vychutnávat přísun čerstvého vzduchu od jara až do podzimu. Bez kýchání, smrkání či svědivých štípanců.

sítě


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl