Jak vybrat zahradní skleník

Jak vybrat zahradní skleník

Kategorie: ZAHRADA

Jste vášnivými zahradníky a rozhodli jste se investovat peníze do vybavení a dalších věcí na vaší zahradě? Potřebujete skleník a nevíte, který je pro vás ten nejvhodnější a proč si vlastně skleník koupit? Nechte si poradit a vsaďte nejen na známé dodavatele.



Zdaleka ne všichni výrobci a prodejci skleníků nabízí zboží za lidovou cenu. Někteří prodávají velmi drahé a přitom nekvalitní zboží. Je proto potřeba se dobře informovat a pořídit tak to nejlepší, co bude vaše zahrada potřebovat. Ale proč si vlastně skleník pořídit?

Skleník je velmi důležitá zahradní stavba a to zejména pro ty z nás, kteří chceme pěstovat specifické druhy rostlin, zeleniny nebo květin. Je vhodný i pro tropické rostliny, protože právě ty potřebují vyšší teplotu než rostliny, které v našich krajích pěstujeme běžně. Je to stavba tvořená z nosné konstrukce a desek, které konstrukci vyplňují. Nejčastěji bývají tyto desky vyráběné ze skla či plastu. Desky si zahradníci v mnoha případech připevňují do okenních rámů, které poté zasazují do konstrukcí skleníků, a to z důvodu bezproblémového větrání ve skleníku.

Skleník 

Největší výhodou skleníků je, že jejich provozování nestojí prakticky žádné peníze. Nemusíme platit za energie jako jsou plyn nebo elektřina. Jediné, co budeme potřebovat, je voda na zavlažování. Skleník totiž funguje na jednoduchém principu. Skleněné či plastové výplně pouští do skleníků sluneční záření, čímž vzniká ve skleníku teplo. Zároveň ale žádné teplo nevypouští ven. To nám zaručí, že teplota ve skleníku bude vždy vyšší, než v jeho okolí. Jediné, co tak potřebujeme ke správnému chodu a výkonu skleníku, je sluneční záření a voda. Pokud by se slunečního záření nedostávalo, je dnes také možno si ve skleníku přitápět. Přidané teplo se nám ze skleníku nevytratí.

Velice moderní a skvěle fungující jsou pozinkované skleníky, jejichž konstrukce většinou vydrží celá desetiletí. Nemusí se k nim navíc montovat pracná betonová podezdívka. To díky tomu, že k usazení pozinkovaných skleníků bohatě stačí mít pozinkované piloty. Samozřejmě i do těchto typů skleníku lze umístit větrací okna.

Při výběru tedy dbejte na kvalitu za rozumnou cenu a pořiďte si skleník přesně podle vašeho gusta. Kvalitní skleníky nabízí například firma Limes. Kupte si skleník, který vám bude vyhovovat ve všech směrech a pěstujte si ovoce, zeleninu a další produkty sami. Zaručíte tím přísun vitaminů a dalších prospěšných látek pro celou svou rodinu, a to bez zbytečných chemických přípravků.

Skleník
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům

Jak vybrat zahradní skleník
Skleník
Jak vybrat zahradní skleník
Skleník
Jak vybrat zahradní skleník
Skleník


Vaše názory

 nádherné fotky. Hned mám chuť jít - Autor: vrahem je zahradník  27. 2. 2013
 Limes - Autor: Fred 4. 3. 2013
 Skleník - Autor: Otýlie 29. 5. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl