Jak se zbavit krtka

Jak se zbavit krtka

Kategorie: ZAHRADA

Jak se humáně zbavit krtka ve vašem trávníku? Už vás nebaví stále dokola ty vyhrabané kopečky hlíny po vašem pozemku ať už okrasném či užitkovém? V tomto případě je každá rada drahá, a i přesto vám jich nabízíme hned několik. 



Rostliny - narcisy a měsíčky

Krtky znechucuje vůně narcisů a měsíčku lékařského, takže byste měli tyto rostliny použít jako živý plot na trávníku a na zahradě. Ačkoli nemůžete očekávat, že krtci opustí celý váš dvorek nebo zahradu. Bonusem pro výsadbu těchto druhů rostlin na trávníku nebo na zahradě je to, že nejen ochrání pozemek od krtků, ale také váš trávník a zahradu zahalí do krásy.

Snižte množství vody ve vašem trávníku nebo zahradě

Krtci dělají kopečky na vaší zahradě a hledají červy. Když často zavlažujete dvorek nebo zahradu, červy se derou blíž povrchu vlhké půdy a zvou krtky, aby k nim přišly a lovily je. Chcete-li zabránit krtkům v ničení vaší zahrady nebo dvora, snižte množství vlhkosti v půdě. Dejte jen tolik vody do svého dvora a zahrady, aby rostliny prosperovaly. Místo zalévání zahrady denně, zalévejte pouze každé dva nebo tři dny.

krtek

Použijte ricinový olej

Krtci nemohou vydržet vůni ricinového oleje, takže možná budete chtít použít tento olej k vytvoření svého vlastního krtkového repelentu.

Je k tomu potřeba:

- 6 ml ricinového oleje

- 2 polévkové lžíce mýdla

A máte vytvořený koncentrát krtkového repelentu. Koncentrát můžete aplikovat přímo na svou zahradu pomocí stříkací láhve nebo přidat koncentrát do vody, kterou používáte na rostliny. Obecně platí, že musíte smíchat 1ml ricinového koncentrátu na každý litr vody.

Vůně ricinového oleje obvykle přetrvává ve vaší zahradě na jeden den. Chcete-li se ujistit, že váš trávník nebo zahrada je chráněna před nezvanými hosty krtky, musíte každé dva dny znovu použít svůj domácí repelent. Také byste měli znovu použít repelent poté, co zaprší.

Vložte kočičí výkaly do otvorů krtků

Kočky jsou přirozenými dravci krtků a tato malá stvoření doslova zahrabují své díry zpět, když cítí kočky. Vyhodit kočičí stelivo do tunelu krtka je efektivní metoda, jak poslat krtka pryč ze zahrady.

Nainstalujte vibrační pásky kolem svého trávníku nebo zahrady

Vibrační pásky ovládané solárními a bateriovými zdroji jsou dobré při odpuzení krtků, ale bohužel do nich budete muset investovat více peněz, než do podomácku vyrobeného repelentu. 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl