Trendy 2012: Podlahy budoucnosti jsou podlahy s historií

Trendy 2012: Podlahy budoucnosti jsou podlahy s historií

Kategorie: BYDLENÍ

Recyklovaný vzhled stále viditelnější ve všech odvětvích interiérového průmyslu včetně nových podlah.



Žijeme v době, pro kterou je typické zrychlení, stres a život v městských zástavbách. Města se rozrůstají a s nimi i počet lidí v nich žijících. Svět ovládá globalizace, v jejímž důsledku je čím dál těžší zachovat si tradice, historii a unikátnost místa, ve kterém žijeme. To se odráží i v přemýšlení lidí o prostoru, ve kterém chtějí trávit svůj volný čas. Při zařizování domácností se tak lidé navracejí k přírodě, původním hodnotám a historii. Recyklovaný vzhled je postupně stále viditelnější ve všech odvětvích interiérového průmyslu včetně nových podlah.Trend návratu k přírodě a historii je patrný jak v nábytkářském, tak v podlahovém průmyslu.

Vintage vzhled na prvním místě

K významným inovacím patří například vzhled zvětralé podlahy se zářezy po pile a romanticky vyhlížející i působící dubové podlahy. Návrat slaví i kaštan, který v minulosti býval velmi populárním druhem dřeva a nyní se opět dostává do centra pozornosti. Jeho typická barva dodává podlaze výjimečně teplý vzhled a interiéru útulnost. Podlahy Quick-Step v designu zvětralého kaštanu vynikají díky svému opotřebovanému vzhledu. Úrovně v lesku naznačují větší hloubku a reliéf, což zdůrazňuje nádhernou strukturu a přívětivé teplo kaštanového dřeva. Na poptávku po autentičnosti podlah reaguje Quick-Step i řadou Eligna/Persepctive Wide, která v sobě skrývá tajemství opotřebovaných podlah s prasklinami a stopami po červotočích a hřebících.

Trendy podlahy

Nadčasový design

Přetrvávající ekonomická nejistota pak vede k dalšímu trendu, kterým jsou nadčasové podlahy. Lidé dnes nechtějí kupovat podlahu, která by se jim mohla brzy omrzet. Preferují nadčasovost, která nepodléhá moderním trendům. A právě proto přišla společnost Quick-Step na trh s novou verzí dvou klasických dubových podlah, kterými jsou „univerzální dub přírodní olejovaný“ a „univerzální dub bílý olejovaný“. Jemná textura dřeva těchto laminátových podlah je doplněna matnou povrchovou úpravou a novými rozměry lamel, což dodává místnosti exkluzivní vzhled.

Návrat k přírodě

V důsledku přetrvávající urbanizace se lidé ve svých interiérech čím dál častěji navracejí k přírodě. Quick-Step proto přišel na trh s „recyklovaným dubem“, který se dokonale hodí jak do klasických interiérů, kde krása dřeva připomíná staré časy, tak do moderních prostor, kde vytváří úžasný kontrast s čistými liniemi současného designu. Inspiraci v přírodě nalezneme také u designů keramické podlahy, které perfektně odráží přírodní charakter kamene a propůjčují zároveň těmto laminátovým dlaždicím částečně rustikální vzhled. Poptávku po dřevě ve vlhkých prostorách, jako je koupelna či kuchyně, pak Quick-Step vyřešil unikátní laminátovou podlahou Lagune. Ta v sobě skrývá výhody laminátu, jelikož není tak náchylná na vlhkost jako dřevo, ale zachovává si jeho vzhled, který dodává prostoru útulnost a navozuje pocit návratu k přírodě.

Zpět k základům

Po dlouhou dobu byly všechny pohledy soustředěny pouze na člověka jako součást lidstva. Dnes se vracíme o několik kroků zpět. Oceňujeme individuální osobitost každé země a její tradice. Chceme lokálnější produkty a jsme hrdí na své vlastní typické styly a místní preference. Quick-Step se tak rozhodl v letošním roce změnit přístup a namísto univerzálních podlah rozdělil své kolekce tak, aby odpovídaly konkrétní zemi či regionu.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům

Podlahy - Trendy 2012
Podlahy - Trendy 2012
Podlahy - Trendy 2012
Podlahy - Trendy 2012
Podlahy - Trendy 2012
Podlahy - Trendy 2012


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl