Proč si pořídit čističku vzduchu do bytu

Proč si pořídit čističku vzduchu do bytu

Kategorie: BYDLENÍ

Čerstvý vzduch je pro život člověka nepostradatelný, jenže v zimním období jde o téměř nedostatkové zboží. Mlhy, inverze a výfuky aut činí venkovní ovzduší téměř životu nebezpečné.



Alespoň doma bychom si tedy měli vytvořit oázu svěžího vzduchu pomocí čističky vzduchu. Čistička vzduchu je užitečný domácí spotřebič pro každého, nejen pro alergiky. Vzduch dokáže zbavit virů a bakterií a díky tomu nás dokáže ochránit před respiračními onemocněními, které na nás v zimě číhají na každém kroku. Princip fungování čističky vzduchu je velmi jednoduchý. Vzduch je nasáván do přístroje, kde projde soustavou filtrů a nakonec je vypouštěn zpět do místnosti zbavený dráždivých nečistot.

Alergici a astmatici nejvíce ocení čističky vzduchu s vysokým výkonem a soustavou několika filtrů, která zahrnuje tzv. HEPA filtr. Tyto čističky dosahují nejvyšší účinnosti (až 98 %) při zachytávání prachu, pylů, plísní a dalších alergenů. Nevýhodou několikanásobné filtrace je ale nutnost časté výměny filtrů, která s sebou nese nemalé finanční náklady. Vyššího vzduchového výkonu je dosaženo za pomoci ventilátoru, cirkulace vzduchu je tedy pro astmatika ideální, jenže znamená vyšší spotřebu elektřiny a také hlučnost. Pokud uvažujete o koupi takové čističky, pak promyslete fakt, že čistička vzduchu by měla být zapnutá nepřetržitě, jedině tak bude skutečně užitečná. Nepříjemný zvuk, který vám nedovolí spát, a nečekaně vysoký účet za elektřinu určitě nikoho nepotěší.

čistička vzduchu

Do běžné domácnosti bohatě postačí dostupnější typy čističek s omyvatelným elektrostatickým filtrem. Elektrostatické čističky mají velmi dobrou účinnost okolo 96 %. Domácnost dokáží zbavit prachu, pylů, cigaretového kouře, plísní, virů i bakterií, a přesto ke své práci nepotřebují výměnné filtry. Díky absenci ventilátoru navíc pracují naprosto tiše s minimální spotřebou elektřiny.

Na výběr je na českém trhu celá řada čističek, vybrat si můžete závěsné čističky nebo takové, které se postaví na zem či nábytek, mají různý design, velikost, barvu i další funkce. Mohou být kombinované se zvlhčovači i ionizátory vzduchu. Pamatujte, že čistička vzduchu není přístroj, který uklidíte do skříně jako třeba vysavač, bude neustále na očích, proto by se měla do interiéru hodit.

Tip k nákupu: Elektrostatická čistička vzduchu s vestavěným ionizátorem Ionic-CARE Triton X6 za cenu 3.333,- Kč, je tichá, spolehlivá a nevyžaduje nákup filtrů. Uvedete-li do objednávky kód JY6, získáte zdarma malý dárek.

čistička vzduchu


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Inteligentní rekuperace se mi zdá býti mnohem  - Autor: jarek 1. 11. 2011
 Panelový byt - Autor: Gabča 2. 11. 2011
 radon - Autor: Kyjoš 23. 11. 2011

     



bydleti.cz


Životní styl