Nové prostorné balkóny, lodžie a terasy

Nové prostorné balkóny, lodžie a terasy

Kategorie: BYDLENÍ

morphine with naltrexone and naloxone

naloxone vs naltrexone news.noerskov.dk
Také se vám stalo, že máte starý balkón, který už nevyhovuje z hlediska bezpečnosti nebo u vás zateplovali fasádu a balkón je najednou mnohem menší? Nebo sníte o novém balkónu na místě,kde doposud nebyl? Tyto sny se můžou stát skutečností.

Protože jde o vysoce odborný problém, oslovili jsme odborníky firmy MRB Sazovice spol. s r.o., aby nám představili svůj systém práce rekonstrukce a montáže balkónů. Prvním krokem k naplnění vašeho snu o hezčím a větším balkónu nebo lodžie je posudek statika. Bez tohoto dokumentu není možné balkón nebo lodžii zavěsit. Proto statik musí určit systém a možnost zavěšení. Vždy existuje způsob, jak konstrukci uchytit do obvodového zdiva. Statik navrhne nejvhodnější způsob kotvení konstrukce.

 

Ke kotvení jsou k dispozici dvě varianty:

 

1) Kotvení přes zdivo

 

U této varianty používáme nerezavějící šroubovici, která vede přes zdivo do místnosti. V místnosti se nasadí na šroubovici ocelová deska o velikosti 150mm,síly 18mm a s venkovní strany se nasune ucho od balkónu, to všechno se spojí dohromady maticemi,které se zajistí proti uvolnění.Na přání zákazníka může být deska v místnosti zapuštěna do úrovně okolního zdiva.

 

2) Kotvení na chemické kotvy

 

Druhá varianta se používá především v moderním stavebnictví a tato metoda je stále více oblíbená. Je možné ji aplikovat jak na betonovou, tak i na zděnou výstavbu. Množství a průměr kotev musí určit statik. V případě, že se projeví různé obavy z pevnosti, to především u cihlového zdiva, provádí se trhací zkouška, která prokáže pevnost zdiva. Kotva na chemii je však finančně náročnější než kotvení přes zdivo.

 

balkony-009.jpg

 

Nový otvor – vstup

 

Problémem není ani to, když zákazník požaduje vyrobit nový balkón na místě, kde doposud nebyl anebo nový vstup. S naší speciální technikou vyřežeme jakýkoliv otvor a to s přesností na milimetr. Hloubka řezu je možná až do 400mm. Vyřezání vchodu do panelu 700x700mm o síle 250mm trvá cca 2 hodiny.

 

Dilatační spoje

 

Při montáži je řešen dilatační spoj jen mezi balkónem a existujícím zdivem a to speciální přechodovou lištou. Při zhotovení lodžie je potřeba brát ohled na dilatací svislou, aby nedocházelo k praskání a poškození bočních stěn, jak to bývá u betonových lodžií. Spoje na našich výrobcích jsou vyřešeny konstrukčním systémem.

 

Montáž

 

V případě, že ještě nemáte fasádu zateplenou nebo nejste pevně rozhodnuti, zda budete zateplovat, se výměna balkónu realizuje tak, že se namontuje tak daleko od fasády, aby v budoucnu nebránila montáži tepelné izolace a nezpůsobila narušení fasády.

 

Realizace po zateplení je o něco dražší než varianta před zateplením. Je pracnější a používají se speciální háky a podložky, které se zabudují do fasády. Jakmile se demontuje lešení, zavěsí se balkón a je zaručeno, že nebude poškozen, jako to někdy u první varianty bývá. Spokojení jsou i fasádníci protože mají pouze rovnou plochu.

 

Jsou však i takové případy, kdy zákazník má už fasádu zateplenou několik let a teď se rozhodl, že si pořídí balkón nebo lodžii. V takovém případě se fasáda nařeže a vloží se do ní speciální U profily, které slouží jako vymezovací podložky mezi zdivem a balkónem. Kolem těchto podložek se fasáda zatmelí a dodatečně doizoluje. Na tyto podložky působí povětrnostní vlivy minimálně, protože jsou chráněny dalším balkónem.

 

Odtok vody je vyřešen podlahou ve spádu cca 20mm/m.V přední části balkónu je upevněn okap, aby nedocházelo zatékání vody na spodní balkón. Uzavřená vana s odtokem se neosvědčila, protože na podlaze se zdržuje velké množství nečistot a v zimním období při sněhových srážkách se sníh obtížně odstraňuje. Na spodní okap je možné namontovat žlábek a odvod vody směřovat bokem. To uvítá především ten, kdo má na balkóně květináče a voda mu způsobuje nepříjemnosti.

 

balkony-009a.jpg

 

Estetika

 

Základní typy běžně vyráběných balkónu a lodžií jsou o rozměru 6000x1300 nebo 3750x1500, ale na přání zákazníka je možné vyrobit jakýkoliv tvar a rozměr. Po speciálním vyztužení podlahy je možné zhotovit také velkou pohodlnou terasu. V památkově chráněné zóně vyrobíme konstrukci nerozeznatelnou od stávajících např. betonových balkónů, které již na objektu jsou. Normy udávají výšku zábradlí, která je minimálně 1100mm, jen ve vyjímečných případech se liší, a to tehdy, když určí projektant nebo architekt výšku zábradlí jinak.  

 

Výplní zábradlí může být nekonečná škála, všechno záleží na vašem vkusu a požadavcích. K výplni může být použit např. Lexan, Tahokov, kompozitní panel Devone, bezpečnostní sklo, drátosklo, v imitaci dřeva deska Max univerzál, kulatina, pásovina a jiné…Ale všechny materiály musí splnit normy, které jsou pro výplň zábradlí stanoveny. (např. rázovou zkouškou)

 

Cena

 

Při výběru balkónu pro vás bude samozřejmě rozhodující cena. Cenu je však možné určit, ve většině případů až po přesné specifikaci zakázky. Ovlivňuje ji totiž množství faktorů jako je např.velikost a typ balkónu, způsob kotvení, množství, místo montáže, množství doplňků atd…

 

Zdroj:zavesnebalkony.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl