Jak zkombinovat materiály v domácnosti, aby k sobě ladily?

Jak zkombinovat materiály v domácnosti, aby k sobě ladily?

Kategorie: BYDLENÍ

Stejně jako barvy i materiály vás budou při zařizování nové domácnosti provázet na každém kroku. Chcete-li vytvořit útulnou domácnost, vybírejte je tak, aby k sobě ladily. Poradíme vám, jak na to.



Abyste se měli od čeho odpíchnout, začněte výběrem materiálu, z něhož budou velké plochy, jako jsou podlahy, povrchy stěn, schodiště, ale i velké kusy nábytku nebo dveře.

Pozor: To, jaký materiál použijete na pokrytí podlah a stěn, může ovlivnit cenu pojištění domu. Proto svou pojistku pravidelně aktualizujte.

Teplé materiály

Zařizovat interiér teplými materiály je obecně jednodušší. Například dřevo je ve většině domácností stálicí, která jen tak z módy nevyjde.

Teplé materiály, jako je právě dřevo nebo textil, interiér zútulní. Opatrně s nimi ale zacházejte v malých prostorech, které je čas od času potřeba rozbít studeným materiálem, aby nepůsobily příliš chaoticky a nesourodě.

bydlení

Studené materiály

Studené materiály využijte, pokud chcete pokoje provzdušnit. Sáhnout můžete například po:

· sklu,

· kovech,

· betonu,

· cihlách,

· přírodním kameni.

Například sklo a zrcadla se hodí do malých bytů a pokojů, kde dokážou prostor opticky zvětšit.

Nicméně velké množství studených materiálů může z pokoje udělat chladné a neútulné místo. Abyste se toho vyvarovali, kombinujte je s teplými materiály. Dobře k sobě jde třeba beton a masiv.

Plasty

Specifickou skupinou jsou plasty, které mohou v závislosti na typu produktu a jeho podobě působit teple i studeně. Výběr plastového nábytku a doplňků je tak velký, že mezi nimi vždy najdete ty pravé kousky, které vašim pokojům dodají podle potřeby barvu, lehkost nebo světlo.

Po každé nákladnější rekonstrukci si nezapomeňte zkontrolovat, zda vám aktuální pojistka pokryje všechny případné škody na nemovitosti. Pokud její hodnota vzrostla, aktualizujte si pojištění domu či bytu.

Zdroj obrázku: Photographee.eu / Shutterstock.com


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl