Investice, která se vyplatí

Investice, která se vyplatí

Kategorie: BYDLENÍ

pregnancy calculator how far along

pregnancy month calculator date online

V posledních letech stoupají ceny za bydlení vysokým tempem a sehnat byt či dům, aniž by se museli lidé zadlužit, bylo a je stále obtížnější. Proto se na trhu objevují nabídky méně tradičního bydlení, které je kvalitní a přitom cenově dostupné.



Takové bydlení mnohdy boří všechna tabu, a to co není možné u „klasiky“, není v případě nových typů bydlení problém. Jsou kreativnější, rozmanitější, šité lidem na míru.

Velkou roli hraje samozřejmě již zmíněná cena. Na rozdíl od často předražených bytů a domů, kterými developeři zaplavují města, jsou ceny alternativních způsobů nesrovnatelně levnější. A to je  pro drtivou většinu lidí zásadní informace.

Když se nedávno na trhu objevily obytné buňky, vzbudilo to rozpaky, protože si každý okamžitě vzpomněl na stavební buňky, které vídáme pravidelně na velkých stavbách. A upřímně řečeno nevypadají nijak vábně.

Ovšem obytné buňky, neboli obytné moduly nové generace, jsou úplně o něčem jiném a mohou se legitimně hlásit k novým typům plnohodnotného bydlení. Jsou díky své kvalitě, flexibilitě, nenáročnosti na stavbu a především ceně jedním z adeptů na lídra v netradičním bydlení.

Investice

Bydlení za 400 000 korun

Jeden modul má rozměry 6 x 2,5 m x 2,8 m. Pro základní bydlení stačí dva moduly, z kterých po sestavení vznikne pohodlný byt pro tři lidi. Jídelna, ložnice, koupelna, obývák a sociální zařízení bohatě stačí k životu. Tím spíše, když není jiná alternativa. A cena? „Za tuto sestavu zaplatíte kolem 400 tisíc korun,“ říká  Patrik Minařík ze společnosti Pegas Container, která obytné moduly dodává na náš trh. „Většina zakázek ale směřuje k bytům prostornějším. Zájem je o byty 3+1 a 4+1, ale výjimkou nejsou ani domy 5+1 s terasou a garáží.Ve zmíněných čtyř set tisících je studie, projekt, výroba a montáž domku ve standardním provedení.  Nadstrandardní změny je třeba s námi konzultovat a pochopitelně se promítnou do ceny.“

Domek postavený za jeden den

Zajímavá je i rychlost stavby. Na bydlení nemusíte čekat dva roky. Vlastně bydlíte v ten samý den, kdy „domek“ přivezou. Stavební díly, včetně izolací, rozvodů, stavebních otvorů a řady dalších prvků se totiž vyrábějí v továrně a odtud se kompletně včetně oken a dveří přivezou na parcelu ke smontování.

„Samotné složení pečlivě předpřipravených a lícujících modelů je snadné pro montážní tým, který komponenty jednoduše a rychle sestaví,“ říká Patrik Minařík „Dílčí moduly se sesadí, vyrovnají a spojí pomocí šroubů. Například kuchyňskou linku se vším všudy vestaví do jednoho modulu na nějž přímo naváže další modul s jídelnou a obývacím pokojem. Pak připojí moduly s ložnicí, šatnou, koupelnou a toaletou.  Do takto složené modulové stavby se už jen umístí okna, dveře a položí podlahová krytina.  Nakonec je potřeba hotový dům napojit na stávající sítě a můžete bydlet.“

Výhodou je i velká variabilita. I když začnete bydlet v malém bytě 1+1, může se zlepšit vaše finanční situace a pak si můžete pořídit třeba luxusní 4+1. Žádný problém. Podle nutnosti nebo rozmaru je možné připojit další moduly do strany, nahoru – až do výšky tří podlaží, samostatně nebo na pilířích. Moduly mohou být sestaveny atypicky podle vašeho přání, aniž by to mělo vliv na konečnou cenu.

Praktická výstavba nezávisí na počasí, nezatěžuje své okolí prachem a hlukem, odpadají při ní mokré zdicí procesy, složité výkopové a jiné přípravné práce. Rychlost kompletace závisí na velikosti objektu.

„Většina zakázek  se týká větších bytů-modulů s vyšším standardem zateplení a bohatším vybavením,“ říká Patrik Minařík. „Veškeré používané materiály jsou samozřejmě certifikovány podle norem platných v České republice a platí zde ze zákona daná garance 24 měsíců.“

Sežeňte jen parcelu

Zákazník musí samozřejmě zajistit stavební pozemek, přípojky, stavební povolení a připravit základy. Způsob založení stavby závisí na geodetickém průzkumu. Řešení je ale několik – založení na železobetonových patkách, na zhutněné zemině a možná je i varianta nástavby na ploché střeše stávajícího objektu. Modulové domy mohou stát na rovině i ve svahu.

Rozhodně  lze brát investici do takového bydlení jako výhodnou, tím spíše, že ceny nemovitostí a bytů nebudou v příštích letech klesat, naopak.

Investice


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 deskobarák. Sežerou vám to myšli, moli a mravenci. - Autor: stavebník 27. 12. 2010
 Americké banky zabavily milion domů - Autor: šak tak 15. 1. 2011

     



bydleti.cz


Životní styl