Bydlení v roubence

Bydlení v roubence

Kategorie: BYDLENÍ

Nedávno jsem byla na zajímavé návštěvě. Na návštěvě v domě, neobyčejném, okusila jsem atmosféru roubenky.
 



Zapomeňte na ty roubenky, které jsou na Vysočině nebo v Krkonoších, toto není roubena s malými okýnky – je to moderní dům, který splňuje všechny nároky na současné bydlení.

Roubenku stavěla firma KANADSKÉ SRUBY TÁBOR s.r.o. Zde Vám pomohou s kompletním zajištěním stavby vlastní roubenky, která bude vaším novým domovem nebo místem pro příjemnou rekreaci.

Tato možnost se nabízí každému, kdo si chce splnit sen a žít ve dřevěné roubence, jejíž podstatou je návrat k přírodě. Dřevěné roubenky navozují pocit klidu, harmonie a psychické pohody. Pokud se rozhodnete pro bydlení v pohodě roubenky, obraťte se s důvěrou na společnost KANADSKÉ SRUBY TÁBOR. Poradí vám, odpoví na všechny dotazy a vše potřebné vám názorně ukáží na referenčních roubenkách v celé ČR. Sídlo firmy se nachází v Táboře, v refernečním srubovém domě. Konatktovat můžete kdykoliv majitele firmy, Ing. Davida Javorského.

Bydlení v roubence

Na místě vám poskytnou veškeré informace, zkonzultují vaše představy a přání, a teprve na základě vzájemné dohody navrhnou projekt a postaví vám dřevěnou roubenku na klíč k vaší plné spokojenosti. K realizaci roubenky používají nejmodernější technologie ve spojení s tradičním tesařským řemeslem. Kromě rodinných domů, v podobě dřevěných srubů a roubenek pro trvalé bydlení, se věnujeme i stavbám rekreačních roubenek a stavíme také roubenky pro komerční využití, dodává David Javorský. Někteří lidé oponují názorem, že cihla je cihla. Na to David Javorský vysvětluje - na výrobu dřeva pro roubenky používáme nejčastěji smrkové dřevo ze stromů, které rostou v nadmořské výšce nad 600 metrů. Důvodem je pomalejší růst dřeva ve vyšších oblastech, čímž dřevo dosahuje vyšší hustoty. Důležité je také kácení vhodných smrků v zimě, kdy dřevo postrádá mízu a snadněji vysychá. Při dodržení těchto zásad, a při dobré údržbě, pak roubenky dosahují životnosti více než sto let. Předností dřevěné roubenky je také její vhodnost pro alergiky a astmatiky, neboť má vzduch uvnitř domu trvale optimální mikroklima. Důvodem je přirozené dýchání dřevěné stavby a skutečnost, že dřevo nevytváří statický náboj, tzn. nevíří prach. Dřevo má ještě tu vlastnost, že pohlcuje pachy. Díky perfektním izolačním schopnostem dřeva ušetříte nemalé prostředky za topení. Dřevo také neakumuluje teplo, takže po zatopení v krbu, či krbových kamnech, pocítíte velmi rychle tepelnou pohodu. Dřevěný interiér se velice rychle ohřeje. Uvažujete-li o stavbě roubenky, s důvěrou se obraťte na nás.

Stavíme roubenky a sruby již 15 let na Českém trhu – a reference hovoří za nás že děláme roubenky a sruby kvalitně, dodává Ing. David Javorský.
Text: Dáša Kusá

Bydlení v roubence

Naše společnost si velmi zakládá na maximální spokojenosti zákazníka. Proto poskytujeme servis související s přípravou stavby, průběhu výstavby, ale i s následnou údržbou. Vždy se snažíme o individuální přístup k zákazníkovi a každý dřevěný srub i roubenka jsou vždy originálem. Aby měl zákazník dokonalou představu o svém budoucím bydlení, tak před zpracováním návrhu projektu vytvoříme 3D vizualizaci, na které je detailně zpracována jak konstrukce stavby, tak i vnitřní uspořádání spotřebičů, včetně rozmístění nábytku. Díky tomu se lze dokonale vžít do konkrétní představy a již na začátku korigovat a navrhovat řešení podle svého vkusu.

Realizace roubenky je rozdělena do tří etap. Nejprve je to výroba skeletu v našem výrobním závodě, což trvá v průměru 3-4 měsíce. Následuje přeprava k zákazníkovi, u kterého dojde i k montáži. Na pozemek zákazníka montují dům pomocí jeřábu naši řemeslníci.

Po dokončení skeletu roubenky následují dokončovací práce, jako např. pokládka střechy, nátěry, okna a dveře, vnitřní rozvody, zateplení podkroví, stavba příček atd.
Zdroj: www.sruby-tabor.cz

Bydlení v roubence

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům

Bydlení v roubence - exteriér roubenky R 079
Bydlení v roubence
Bydlení v roubence - interiér roubenky R 0165
Bydlení v roubence
Bydlení v roubence - exteriér roubenky R 001
Bydlení v roubence
Bydlení v roubence - interiér roubenky R 162
Bydlení v roubence


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl