Vyřešte běžné problémy s notebookem snadno a rychle

Vyřešte běžné problémy s notebookem snadno a rychle

Kategorie: ŽIVOTNÍ STYL

Notebook je skvělý pomocník, dokud si „nepostaví hlavu“. Nic nedokáže člověka rozčílit víc, než když se při zachytávání jeho myšlenek (jak pracovních, tak i volnočasových) tento nástroj zpomalí, nebo dokonce zasekne. Jak se s obdobnými technickými problémy vypořádat?



Je váš notebook pomalý?

Zapnuli jste počítač, uvařili kafíčko a už se těšíte, že začnete pracovat. Jenže co se nestane. Uvítací obrazovka se načítá několik minut a počítač působí, jako by se nemohl vzpamatovat po těžce prohýřené noci? Počkejte, až se mu „rozlepí“ všechny součástky a začnou fungovat, poté ho restartujte.

Pokud ani restartování nedopomohlo vašemu elektronickému miláčkovi k výkonnějšímu startu, překontrolujte seznam aplikací, které se automaticky spouštějí s jeho zapnutím. Bez některých aplikací by se start operačního systému neobešel, mnohé se ovšem zapínají zcela zbytečně a akorát celý odpich brzdí. Seznam aplikací najdete v nastavení či správci úloh, kde lze jejich samočinné rozbíhání vypnout.

notebook

Stále je váš notebook pomalý?

Ukládání dat na pevný disk je přirozeným procesem v životě každého počítače, jakmile se ale nedostává volných kapacit, stroj významně omezí rychlost svých výkonů. A proč? Je to z toho důvodu, že spuštěné aplikace ke svému fungování využívají právě volné místo na pevném disku. Zkontrolujte tedy stav úložiště, v případě přehlcení přesuňte nepoužívané soubory na cloudové úložiště či externí harddisk.

Pokud ani tato možnost nepomůže, vezměte to z gruntu – resetujte operační systém. Rázné, ale efektivní řešení dokáže vylepšit kondici vašeho stolního počítače i notebooku. Než ale s tímto krátkým procesem začnete, nezapomeňte si zálohovat všechna oblíbená i potřebná data.

Je váš počítač zaseknutý?

Na zaseknutý počítač funguje jedna osvědčená a nenáročná metoda. Jednoduše na několik sekund zmáčkněte tlačítko pro zapnutí/vypnutí PC. Jestliže se nic neděje, vyjměte baterii. Po zapnutí počítač zkontrolujte, pro jistotu ho ještě restartujte, aby se chudák z nečekaného šoku vzpamatoval. Při opakovaných zásecích je na čase začít pátrat po příčině problému.

Zdroj obrázku: Leszek Czerwonka / Shutterstock.com


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl