15 tipů, jak pečovat o spodní prádlo

15 tipů, jak pečovat o spodní prádlo

Kategorie: ŽIVOTNÍ STYL

V šatníku každého z nás se vyskytuje hromádka spodního prádla. Jelikož se mnohdy jedná o kusy oblečení, které jsou vyrobené z jemných materiálů, je důležité vědět, jak se o ně správně starat. Pokud si nejste jistí tím, jak o spodní prádlo pečovat, rozhodně pokračujte ve čtení.



Kde skladovat spodní prádlo?

Kde máte uložené své spodní prádlo? Ať už se jedná o podprsenky, trenýrky či dámské kalhotky, s pomocí praktických organizérů do zásuvky je můžete skladovat tak, že vám budou zabírat minimum místa ve skříni, ale zároveň budete mít skvělý přehled o tom, kde se jaký kus spodního prádla nachází.

Ideální místo pro umístění komody na spodní prádlo?

Kromě toho, kde přesně a jak máte prádlo ve skříni poskládané, je důležité také to, v jaké místnosti se kus nábytku s vaším spodním prádlem nachází. Nejpraktičtější je komoda do ložnice, kterou budete mít po ruce. Po probuzení si tedy budete moci rovnou vybrat, jaké kalhotky či boxerky si oblečete do práce.

prádlo

Jak prát spodní prádlo? Šetrně a chytře

Důležité je také to, jak spodní prádlo perete. První, na co si dejte při praní pozor, je prací prášek. Používejte speciální prací prostředek, který je určen na jemné prádlo. Tím zamezíte zbytečnému poškození.

Pozor na bílé prádlo

Přestože bílé spodní prádlo je sexy, jeho údržba vyžaduje používání speciálních pracích prostředků na bílé prádlo. Jinak velmi rychle zežloutne či zešedne.

Na aviváž rovnou zapomeňte

Na druhou stranu při praní spodního prádla zapomeňte na aviváž. Kvůli ní by totiž nejenom funkční spodní prádlo ztratilo své vlastnosti a elasticitu.

Krajkové dámské spodní prádlo vyžaduje speciální péči

Majitelky krajkových kalhotek a podprsenek by se měly vyvarovat praní těchto kousků v pračce. Lepší je prádlo opatrně vyprat ve vhodném pracím prostředku v umyvadle a hlavně neždímat!

Jak spodní prádlo při praní nepoškodit?

Nejenom na podprsenky, ale i dámské kalhotky jsou vhodné speciální sáčky na praní. Do těch spodní prádlo vložíte, uzavřete zipem a vhodíte do pračky. Díky těmto sáčkům budete mít jistotu, že se při praní žádný kus nepoškodí.

Značkové spodní prádlo a jak jej udržet v top stavu

Světoznámě proslulí výrobci spodního prádla Calvin Klein a Tommy Hilfiger jsou velmi oblíbení. Víte proč? Vyrábí totiž kvalitní oděvy, které vám vydrží spoustu let a stále budou vypadat skvěle. Ovšem i u těchto kusů se musíte držet zásad správného praní a zcela vynechat aviváž, bělidla a nešetrné zacházení.

Spodní prádlo a žehlení: ano nebo ne?

Odpověď na otázku, zda spodní prádlo žehlit nebo ne, není zcela jednoznačná. Díky žehlení totiž zbavíte prádlo mikroorganismů, jenomže ne všechny materiály jsou pro žehlení vhodné. Zbývá tedy jediné: pečlivě studovat štítky na oděvech a řídit se jimi.

Jak skládat pánské trenýrky

Když přijde na otázku toho, jak skládat trenýrky, mnoho lidí je bezradných. Naštěstí ale existuje snadný trik, kterému se říká balení do balíčku. Pro lepší pochopení této metody skládání si najděte obrázkový návod.

Jak skládat spodní prádlo pro dámy

Skládání kalhotek je oproti skládání trenýrek úplná hračka. Jednoduše je srolujte do ruličky a uschovejte do organizérů či šuplíků.

Jak vyzrát na skládání pánských slipů

Stejný trik s ruličkou využijí i pánové při skládání slipů. Výhodou ruličkové metody je přehlednost a úspora místa.

Jak skladovat podprsenky

Věděli jste, že životnost podprsenky můžete ovlivnit tím, jak ji skladujete? Nikdy je neskládejte ani nepřehýbejte, ale místo toho je skládejte na sebe.

Jednou ročně protřiďte své spodní prádlo

Neskladujte zbytečně kalhotky, tanga, trenýrky, tílka a jiné kusy spodního prádla, které již nenosíte. Jednou za rok, když se budete věnovat velkému úklidu ložnice, protřiďte také svou zásuvku se spodním prádlem. Volné místo určitě oceníte i pokud bydlíte v menším bytě nebo v malé garsonce. Kousky, co jste si v posledním roce neoblékli, jednoduše vyhoďte.

Používejte vůně do prádelníku

Aby si vaše prádlo udrželo svěžest, používejte vůně do prádelníku s vaší oblíbenou vůní.

Doufáme, že vám našich 15 tipů péče o spodní prádlo usnadní prádlo a využijete i naše tipy pro zařízení ložnice.

Zdroj obrázku: Happy_Nati, Kostikova Natalia / Shutterstock.com


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl