Nemáte balkon? Nevadí, pořiďte si lodžii.

Nemáte balkon? Nevadí, pořiďte si lodžii.

Kategorie: PANELÁK

Bydlíte-li na sídlišti v menším bytě panelového domu, s největší pravděpodobností (stejně jako vaši sousedé) bojujete s místem.  



Budujete vestavné skříně, pořizujete sklápěcí postele, stěny se využívají pro úložný prostor, kam až člověk dosáhne.

V koupelně sušíte prádlo u stropu, v kuchyni je sklápěcí stůl připevněn ke zdi a židle se také dají složit a pověsit na zeď. To vše jsou způsoby, jak maximálně využít metry čtvereční při stávající velikosti místností. Bohužel v České republice je hodně menších bytů a garsonek, které nemají balkon.

Zdá se vám nereálné, že by váš byt mohl mít o několik metrů navíc? To, co se dříve realizovat nedalo, jde dnes bez velkých obtíží. U bytových domů, které balkon nikdy neměly, se mohou postavit lodžie. Podmínkou je ovšem vyříznutí parapetu, aby se mohly vytvořit a osadit balkonové dveře. A to je pro majitele bytu paradoxně větší zátěž, než samotná konstrukce lodžií.

Samonosná železobetonová konstrukce pro váš dům

Jak toho lze dosáhnut? Prefabrikovaný systém pro výstavbu předsunutých lodžií má nosné svislé stěny, na které jsou připevněny vodorovné desky lodžie. Umožňuje ukotvení dvěma způsoby:

  • Samonosná železobetonová konstrukce se založí do země na samostatný nový základ na vnější straně budovy a upevní se k základům domu, aby nedošlo k usedání.
  • Železobetonová konstrukce se založí konzolami přes spáru do nosné konstrukce domu.

Můžete si vybrat lodžii s rovnou nebo skosenou deskou. Vodorovná deska má spád, aby byl vyřešen odtok vody. Stěnové panely s vybráním na vnější straně vám umožní větší prostup světla. Vnitřní plné stěnové panely jsou vhodné pro vaše soukromí

Zábradlí z betonu nebo kovu

O betonové zábradlí nemusíte pečovat a udržovat je tak, jako zábradlí kovové. Pořizovací cena je příznivá. Pokud lodžii zasklíte, vytvoříte si malou místnost navíc. Jak s ní naložíte, to už je na vás.

Zábradlí z kovu zase nabízí různé varianty výplní, design působí moderním dojmem. Sklo, imitace dřevěných desek – to vše zajistí ve výsledku příjemný a odlehčený dojem z celé budovy.

Zdroj: www.fimont.cz


 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl