První světelná dioda, která dokonale nahrazuje klasické žárovky

První světelná dioda, která dokonale nahrazuje klasické žárovky

Kategorie: OSVĚTLENÍ

white plains ny abortion clinic

white plains ny abortion clinic go
Parathom Classic je první světelnou diodou na světě, která má tvar klasické žárovky a šroubovací patici. Velmi snadno je tak možné plně nahradit 40 wattovou klasickou žárovku.

svetelna-dioda-009.jpgPřitom Parathom Classic k vytvoření stejné intenzity světla potřebuje pouhých osm wattů, což je o 80 procent méně energie. Navíc s průměrnou životností 25 000 hodin vydrží pětadvacetkrát déle než klasická žárovka. Každá tato dioda ušetří na elektrické energii téměř 5.000,- Kč a více než 400 kg emisí CO2. S modelem Parathom Classic mohou spotřebitelé prosvítit své kanceláře nebo domovy světlem budoucnosti už dnes.

 

„Model Parathom Classic je naprosto nezbytný pro spotřebitele, kteří chtějí mít před ostatními náskok. Těm přináší tu nejmodernější a energeticky nejúspornější osvětlovací technologii, jakou kdy svět viděl. Jsme rádi, že můžeme uvést na trh první světelnou diodu ve tvaru klasické žárovky, která představuje skutečného nástupce 40 wattové klasické žárovky. Tento krok urychlí nástup diodové technologie jako alternativy osvětlení klasického typu,“ uvádí Christian Schraft, ředitel divize Consumer Lighting společnosti OSRAM.

 

Bez rtuti, ultrafialového a infračerveného záření

 

Model Parathom Classic je mimořádně kompaktní, nerozbitný a dobře odolává vibracím, takže se skvěle hodí ke všem možným způsobům využití. Navíc neobsahuje rtuť a jeho světlo netvoří ultrafialové ani infračervené záření. Vzhledem k tomu, že součástí diody je i elektronický řídicí systém, musí se po dosloužení zlikvidovat jako elektronický odpad, například v recyklačním sběrném centru.

 

Řada Parathom nabízí světelné efekty a tzv. zvýrazňující osvětlení

 

Parathom Classic A 40 se řadí k neustále narůstajícímu počtu světelných diod společnosti OSRAM, které umožňují zvýrazňující osvětlení. Reflektorová řada Parathom se skvěle hodí ke zvýraznění nejrůznějších obrazů, předmětů nebo rostlin a zdroje z řady Parathom Deco nabízejí možnost širokého spektra barev, například modré, zelené, červené, žluté nebo jejich kombinaci.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 A co cena?  - Autor: Vlastimil Čech 30. 8. 2013

     



bydleti.cz


Životní styl