Peletková kamna

Peletková kamna

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Aneb peletkový interiérový kotel. Šetří místo v domě, Váš čas, Vaše peníze i naši přírodu. Co více si přát?



Umísťují se přímo do „obýváku“. Nepotřebují kotelnu. Je vhodný přívod venkovního vzduchu, ale není podmínkou. Kotel má vlastní ventilátor, není tedy závislý na tahu komína.  Reguluje se programátorem. Je to kvalitní rakouský výrobek.  V Rakousku jej často ovládá solární regulátor. Při nedostatku solárního tepla se zapíná kotel.

 

Zapalování je keramické, ve srovnání s dříve používaným horkovzdušným. Účinnost spalování je 93 – 95 %. Spaluje peletky. Zásobník paliva vydrží až 70 hodin provozu. Součástí kotle je i oběhové čerpadlo pro napojení na otopný systém, bojler, nebo akumulační nádobu. Kotel vám tak přináší nádherné teplo a poezii plamenů do vašeho domova. Zajišťuje ale i teplo do radiátorů a teplou vodu.

Výkon kotle je regulovatelný. 3 – 10 kW. Vodní výměník má výkon 8 kW. Vodní výměník má charakter pláště.

Peletkova-kamna-009.jpg 

Při výpadku elektřiny nedochází k havarijnímu stavu, ale jen vychlazení. Bezchybnou kontrolu kotle zajišťuje autodiagnostika. Tam vám v případě poruchy hned ohlásí případnou chybu.

 

Buďte i vy energeticky soběstační.  Přidejte se k lidem, s nulovými emisemi CO2. Dříve, či později vám ani nic jiného nezbude.

 

Autor: Ing. Pavel Sýkora

Zdroj: www.kodek.cz

 

Související články:

Dotace na krby, kamna a kotle


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl