Nové topení

Nové topení

Kategorie: TEPLO DOMOVA

Podlahové konvektory, stupínkové konvektory, topné schody, nikrokonvektory, fasádní konvektory, topné stěny, topné zákryty.



To všechno, a mnohé další, jsou možnosti vytápění pomocí novinky. Turbulentní měděný výměník. Měď je měď.

Princip

Principem je turbulentní prodění, které vzniká „samočinně“ při průchodu vzduchu přes tento výměník. Díky tomu má výměník 7 x vyšší výkon na plochu, bezprašný provoz a samočisticí vlastnosti.

Výhody

V trubkách je malý obsah vody, cca 10 x menší, než u deskových radiátorů a 100 x méně vody, než u článkových radiátorů. Trubky i navařený výměník je měděný. To znamená mnohem lepší přenos tepla, než ocel.

Použití

Ideálně se používá jako topení v zákrytu. Zpravidla tedy není vidět. Tedy jsou umístěny za stěnou, kuchyňskou linkou, v zábradlí a například jako lavicové topení v kostele. Používají se i k tepelným čerpadlům a rekuperačním jednotkám.

Topení

Vytápění kostelů

Netopte Pánu Bohu do oken. Výměníky se umísťují přímo do lavic. Poskytují „kostelní teplo“ šetrné k památkám a příjemné lidem. V kostelech se požaduje Lokální přiměřená tepelná pohoda jen Krátkodobě.

Topení

Vytápění restaurací

Ideální je ve spojení s interiérovým kotlem na dřevo a brikety. V praxi je například interiérový kotel umístěn u stěny a vedle něj jsou tyto výměníky nastojato umístěny za dřevěným zákrytem. Díky tomu vzniká samovolné prodění, které distribuuje teplo rovnoměrně, po celé restauraci, což je přesně naopak, než při použití třeba krbu. Znáte to, krb vám přehřeje místo lokálně a lidé sedící dále od krbu již pociťují spíše zimu.

Vytápění chat a chalup

Měděný turbulentní výměník je zázračná trubky pro chalupáře. Čím více je zakryta ( třeba dřevěným obložením stěn), tím lépe topí. Rychle zatopí a vysouší zdivo. Teplo máte hned, ne až v neděli, kdy odjíždíte z chalupy. Umožňuje zachování interiéru ( dřevěné obklady). Vhodné i pro památkové budovy. Díky nahřívání stěn má vlastnosti moderních velkoplošných otopných systémů. Cenově odpovídá instalaci běžných radiátorů. Clona teplého vzduchu se zvedá po celém obvodu místnosti a prohřívá stěny – zabraňuje tím vzniku plísní a výrazně zlepšuje tepelnou pohodu. Toto topení je tedy vhodné i pro rekonstrukci starých kamenných budov.

Jednoduché, spolehlivé, účinné a levné. A díky provedení a materiálu i velmi kvalitní. Měď je měď.

Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.kodek.cz
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 a dá se to použít i pro tepelná čerpadla ?  - Autor: antonín topič 5. 7. 2012
 Ano, tyto turbulentní trubice se používají i pro  - Autor: Ing. Pavel Sýkora 5. 7. 2012
 Vysušování vlhkých staveb a rovnoměrná  - Autor: distribuce tepla 5. 7. 2012
 obkopával starý barák a spadlo mu to na hlavu.  - Autor: Mrtev.  5. 7. 2012
 obkopávat starý barák je vysoce odborná práce.  - Autor: firma 6. 7. 2012
 Podřezání zdiva svépomocí - video - Autor: super video 8. 7. 2012
 To je logické, turbulentní proudění předává - Autor: logic 12. 7. 2012

     



bydleti.cz


Životní styl