Koupelna - elegance, útulnost a klid

Koupelna - elegance, útulnost a klid

Kategorie: KOUPELNY

Koupelna je jedno z nejpoužívanějších a nejvytíženějších míst v bytě. Neměla by ovšem být pouze samoúčelným zařízením sloužícím k očistě a hygieně členů domácnosti. Měla by poskytovat také odpočinek a relaxaci.



S tím souvisí nejen její vybavení, ale i celkový design, který by měl vyzařovat eleganci, útulnost a klid. Každý má samozřejmě jiný vkus, takže si barvy a tvary obkladů volí podle svých představ. Proto je dnes skvělé, že příležitostí k výběru zařízení, sanity, dlažby a obkladaček, je více než dost. Nemusíte ani chodit do kamenných obchodů, aby jste viděli vystavené vzorky. Lepším řešením je vyhledat příslušné internetové stránky, kde je daleko více možností. Výhod při nákupu přes internet v e-shopu je několik. Především je sortiment všech produktů mnohem pestřejší, než v kterémkoliv kamenném obchodě.

Máte možnost si vybírat v pohodlí svého domova, kde na to máte potřebný klid i dostatek času. Můžete se na příslušné stránky stále vracet, porovnávat kvalitu, design i cenu jednotlivých produktů prezentovaných různými výrobci a dodavateli. Díky trojrozměrným obrázkům si vytvoříte dokonalou iluzi vaší budoucí koupelny a promyslíte, nejprve ve své fantazii, ideální oázu klidu a relaxace ve svém bytě. Tato výhoda platí jak pro stavitele nového rodinného domu, tak pro majitele staršího bytu či domu, kteří se rozhodují o rekonstrukci své dosavadní koupelny.

Někdo holduje tradičním tvarům koupelnového nábytku i sanity. Ovšem současné moderní trendy inklinují k hranám, které vytlačují oblé a zakulacené tvary. Například hranatá vana nebo umyvadlo ve tvaru obdélníku jsou typickým moderním řešením. Rovněž vodovodní baterie, převážně pákové, jsou nejroztodivnějších tvarů. Do moderního vybavení koupelny je možné sladit i rustikální tvary baterií s klasickými kohoutky.

Převážně z důvodu úspory místa jsou dnes hodně populární sprchové kouty, kterými se nahrazují vany. Ovšem, kdo má možnost vybudovat nebo zrekonstruovat koupelnu na větším prostoru, může si pořídit sprchový kout vedle vany. Má tak k dispozici dvě varianty, které může využívat podle časových možností a podle nálady. Sprchový kout slouží k rychlé očistě nebo častějšímu sprchování v horkých letních dnech, kdežto vana je příjemná na poležení v teplé provoněné vodě, zvláště pokud si pořídíte například hydromasážní vířivou vanu.

Celkový ráz koupelny dotváří kromě sanity, koupelnového nábytku a osvětlení také dlažba a obklady. Výběr v tomto sortimentu je nesrovnatelně větší, než kdykoliv v minulosti. Ať už jsou to obklady ze slinutých materiálů s dekorem imitujícím kámen, rustikální obklad s texturou dřeva, saténové obklady nebo různobarevné mozaiky. Každý má možnost si vybrat podle svých představ. Stejné je to u dlažby. Tady je stále více vyhledávána technická protiskluzová dlažba, slinutá dlažba v rustikálním stylu nebo dlažba imitující kámen či dřevo.


 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Koupelnové doplňky - Autor: Verča 7. 10. 2015
 Koupelna - Autor: Dida 21. 12. 2015
 Vybavení koupelny - Autor: Lenka 31. 3. 2019

     



bydleti.cz


Životní styl