Jaké budou trendy v koupelnách v roce 2017

Jaké budou trendy v koupelnách v roce 2017

Kategorie: KOUPELNY

Při stavbě nebo rekonstrukci se můžete inspirovat letošními trendy. V roce 2017 bude dominovat přírodní ráz i atmosféra exotických spa. V tomto roce jsou v módě hlavně přírodní materiály, čisté linie také živé rostliny. Díky nim pocítíte v koupelně příjemnou a relaxační atmosféru.



Černé obklady působí v kouplně netradičně

Podle bytových designérů se letos do módy dostávají obklady i dlaždice velkých formátů. Populární jsou především v kombinaci s těžkými materiály, jako je přírodní kámen anebo mramor. S nimi se sjednocuje i barevné ladění koupelnového nábytku a dalšího vybavení. Jako netradičními barva se může jevit pro koupelny šedivá nebo černá. Ale tyto barvy jsou letos velmi módní.

Ve velkých koupelnách lze tyto barvy použít na zdech i obkladech, do menších prostor se použijí aspoň černé doplňky, například černými ovládacími WC tlačítky.

Koupelny 2017

Odpočinek navodí využití živých rostlin a také pastelové barvy

Tmavé barvy je vhodné pro zjemnění doplnit i pastelovými tóny (a to světle modrou, růžovou a béžovou) . Tyto barvy dokážou spolu s přírodními materiály (kamennými anebo dřevěnými plochami) zjemnit linie prostoru a zachovat požadovanou kontinuitu a harmonii. Vznikne tak pocit útulné místnosti vhodné pro odpočinek.

Do moderní koupelny v roce 2017 patří i živá příroda. Využijte například zelené hrnkovky, palmy, sukulenty, orchideje nebo jiné domácí rostliny, které takto dotvoří v prostoru autenticitu přírody a vnesou do něj atmosféru exotického spa. Opět se můžete držet barevného stylu vaší koupelny a pořídit například květináče ze stejného materiálu či barvy, která v koupelně dominuje.

Koupelny v roce 2017

Sprchy propojují design, praktické provedení a bezbariérový přístup

V letošním roce se klade důraz také na praktickou vybavení koupelny. Uplatnění tak opět nacházejí takzvané walk-in sprchové kouty bez klasické bílé vaničky. Vznikne takto prostor, který je hygieničtější a snazší na úklid. Podlaha v koupelně tím pádem zůstane celistvá a prostor působí kompaktněji.

Bezbariérovost

Další z výhodou walk-in sprch v porovnání s běžným sprchovým koutem je i jejich bezbariérovost. Tím, že nevyžadují prostor pro vaničku se jednoduše se přizpůsobí jakkoliv koupelně.

Při výběru vhodné walk-in sprchy je důležitý výběr kvalitního podlahového žlabu. Tento má za úkol zamezit přetékání vody do prostor koupelny. Doporučuje se nerezový žlab s průtokem minimálně 60 litrů za minutu.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl