Úsporná energetická fólie

Úsporná energetická fólie

Kategorie: JAK UŠETŘIT

Zima je již v plném proudu a pro nás se čepice, rukavice či hucule stávají každodenní rutinou. V tomto nevlídném počasí se však o to více těšíme do vyhřátého domova. A my pro vás máme zajímavý tip, jak ušetřit právě při jeho vyhřívání.



Rádi bychom vám představili polyesterovou pokovenou fólii, díky níž můžete ušetřit peníze a zabránit úniku tepla až o 65 %. Výrobcem této Úsporné energetické fólie na okna a prosklené plochy, která zabraňuje tepelným ztrátám, je společnost Hornschuch CS. Jedná se o samolepicí fólii, jejíž aplikace je velice jednoduchá a zvládnete ji v několika krocích. Úspornou energetickou fólii můžete zakoupit např. v řetězcích Globus, Hornbach, OBI nebo Bauhaus či na eshopu firmy HORNSCHUCH CS, spol. s r.o. (www.teplaokna.cz a www.d-c-fix.cz), kde můžete v těchto studených měsících objednávat z pohodlí vašeho domova.

Výrobce deklaruje, že s touto šikovnou fólií uspoříte až 20 % nákladů na vytápění, jelikož vrací teplo zpět do místnosti. Dále fólie zachytí 95 % UV záření, čímž chrání nejen vás, ale také vybavení vaší domácnosti před blednutím či destrukcí a zároveň má vysokou světelnou propustnost, která neomezuje výhled z oken.

Úsporná energetická fólie

Vlastnosti fólie:

- sníží tepelné ztráty až o 65%
- uspoří až 20% energie
- zachytí 95% UV záření
- světelná propustnost 70% - neomezuje výhled ven
- tlumí až 57% slunečního tepelného záření

Další výhody:

- snadná instalace pro každého (samolepící fólie)
- nezanechává stopy na skle
- rozměr 90x200 cm, lze aplikovat i na širší okna
- fólie se snadno sesazuje, spoje nejsou viditelné

Fólie je celoroční produkt, takže během jara a podzimu mimo jiné funguje jako protisluneční a zadrží 57 % tepelného záření, které je způsobeno sluncem. I přes lehkou třpytivost je fólie transparentní a nemusíte se bát, že by vám bránila ve výhledu. Zároveň má však také lehký zrcadlový efekt při pohledu dovnitř a pomáhá tak chránit vaše soukromí.

Co se týče průchodnosti světla, jedná se o vysoce transparentní materiál a sluneční světlo do místnosti proniká, pouhým pohledem není možné zaznamenat, že se přenáší pouze 70% světla. Pro naše rostlinky fólie také není nijak škodlivá a zachovává stejné podmínky pro jejich blahodárný růst.

Aby toho nebylo málo, na těchto úsporných fóliích byly také provedeny hydrolytické testy: kousek fólie byl ponořen do vody a konstantně ohříván na více než 80 stupňů Celsia (vysoce extrémní zátěž) a nebylo zjištěno sebemenší poškození.

Výsledek testů – fólie je odolná proti:

- ztrátě lepivosti
- ztrátě energeticky úsporné funkce v průběhu let
- zežloutnutí/zakalení fólie
- ztrátě ochrany proti mokru a vysoké vlhkosti


Z údržby fólií není třeba mít obavy. Fólie lze snadno čistit za použití běžně dostupných neagresivních čisticích prostředků.

Více informací naleznete na www.teplaokna.cz a na www.dcfix.cz. Nechte se inspirovat!

Přejeme Vám pěkné prožití zimních časů.
 

Šetřete za energie. Porovnání cen plynu nabízí úsporu až 9 tisíc.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl