Snadná změna dodavatele elektřiny a plynu

Snadná změna dodavatele elektřiny a plynu

Kategorie: JAK UŠETŘIT

Největší položkou v domácím rozpočtu bývají náklady na energie. Proto by mělo být ve Vašem zájmu nejen šetřit na spotřebě, ale také si najít levnějšího dodavatele elektřiny a plynu.



Změna dodavatele elektřiny je zcela jednoduchou záležitostí. Konkurence mezi dodavateli elektřiny a plynu dnes přece jenom stlačuje vysoké ceny poněkud níže. Na trhu dnes obchoduje s elektřinou a plynem zhruba 200 dodavatelů elektřiny a zemního plynu a všichni se snaží nalákat zákazníky na své produkty a podmínky. Ovšem občas jsou nuceni i zdražovat, což je pravý opak společnosti Global Energy, která v tu chvíli zlevňuje.

Proto se vyplatí sledovat vývoj cen u jednotlivých dodavatelů. K orientaci vám nejlépe poslouží internetová kalkulačka elektřiny a kalkulačka plynu, která vás nasměruje k nejlevnějším dodavatelům. Pokud se vydáte touto cestou, zjistíte, že nejlevnější elektřina a nejlevnější plyn je od společnosti Global Energy, a že přechod k ní není vůbec nic složitého. Zkušenosti řady zákazníků potvrzují, že ročně je možné ušetřit až 8 % elektřiny a 25 % plynu v závislosti na různých okolnostech, jako je distribuční území, sazba v něm, výše spotřeby a některé jiné. Dalších úspor můžete dosáhnout na měsíčních poplatcích, které si jiní dodavatelé plynu a elektřiny účtují mnohem vyšší. V celkovém součtu je tak u Global Energy možné ročně ušetřit jen na poplatcích téměř 400 Kč u elektřiny a 1900 Kč u plynu.

Snadný přechod a výhodné podmínky

Samotný přechod ke Global Energy je nejen jednoduchý, ale také zcela zdarma. Nemusíte mít obavy ze žádných skrytých poplatků a navíc, pokud si vyberete produkt GE FIX24, budete mít garantovanou stálou cenu pro kalendářní rok 2014 a 2015. Po zjištění své dosavadní spotřeby elektřiny a plynu a jejím porovnání s nabídkou na www.globalenergy.cz si stačí pouze připravit poslední vyúčtování a číslo svého bankovního účtu nebo spojovací číslo SIPO. Pak už jen zavoláte zdarma na zákaznickou linku Global Energy 841 111 841 a operátor společnosti s Vámi buď rovnou sepíše smlouvu, anebo vám zašle příslušný formulář.

Smlouvu je možné uzavřít po telefonu, nebo Vám ji společnost zašle na vaši adresu k podpisu a spolu s ní i plnou moc pro zastupování při jednání s Vaším dosavadním dodavatelem. Pokud tyto dokumenty odešlete zpět do 20. kalendářního dne v měsíci, zahájí ještě v daném měsíci společnost jednání s původním dodavatelem a příslušnými úřady. To znamená, že Vy sami se nemusíte o nic starat, neboť Global Energy za Vás vypoví dosavadní smlouvu. Základní informaci o průběhu změny dodavatele obdržíte ve formě sms zprávy. Po uplynutí výpovědní lhůty se od 1. dne následujícího měsíce stane Vaším dodavatelem elektřiny a plynu společnost Global Energy, a.s. Do 5 dnů pak obdržíte uvítací dopis s rozpisem záloh a podepsanou smlouvu. V optimálním případě trvá celý proces přechodu 3-4 měsíce, v závislosti hlavně na délce výpovědní lhůty u původního dodavetele. Vše je ryze administrativní postup, který Vás nebude nic stát a rovněž nedojde k žádným změnám v připojení do sítě či výměně elektroměru.

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Putin s Jaceňukem vám změní dodavatele - Autor: Ukrajinská krize 9. 8. 2014
 Změna dodavatele - Autor: Vít Bartoš 21. 7. 2015
 zkušenosti Comfort Energy  - Autor: Petra K.  10. 11. 2015
 Více infa... - Autor: Milan 17. 2. 2016

     



bydleti.cz


Životní styl