Rychlé řešení pro kvalitní bydlení

Rychlé řešení pro kvalitní bydlení

Kategorie: JAK UŠETŘIT

Chcete rychle, levně a elegantně bydlet? Máme pro vás zajímavé řešení. Obytné moduly - obytné kontejnery.



O co jde? Představte si stavebnici, třeba Lego, a zkuste se vžít do myšlení malého kluka. Kombinujte, vymýšlejte a tak trochu i sněte a vytvořte si bydlení podle svých představ. Skládejte „kostky“ hezky k sobě a výsledek vás určitě překvapí.
V našem případě neskládáte legové kostky, ale obytné moduly - obytné kontejnery. Princip je ovšem stejný. Jedná se totiž o obytné kontejnery, které můžete libovolným způsobem sestavovat, nastavovat, přidávat a ubírat. Díky rozmanitým kombinacím můžete vytvořit během krátké doby malý byt nebo velký rodinný dům. Ale žádný strach, již dávno nejde o klasické stavební buňky. Dnes mluvíme o plnohodnotném bydlení. Modulové systémy reprezentují moderní styl individuální výstavby. Koncepční stavebnice umožňující skládat nepřeberné množství variant moderního obytného prostoru podle požadavků a přání zákazníka, včetně moderního vytápění a vybavení.

bydlení

Obytné kontejnery jsou k dispozici v různých velikostech a formách,“ říká Patrik Minařík ze společnosti PEGAS Container, s.r.o., která obytné moduly dodává na český trh. „Základní modul se skládá ze samonosné ocelové konstrukce o stranách 6 x 2,5 x 2,8 metru. Pro nejjednodušší bydlení stačí dva obytné kontejnery, z kterých sestavíte obývák, chodbu, jídelnu s kuchyňským koutem, ložnici, koupelnu a sociální zařízení. Když vám časem takové bydlení nestačí, přikoupíte a jednoduše přistavíte jeden nebo více kontejnerů a bydlení tak můžete rozšířit o další pokoje nebo druhou koupelnu.Kombinací je celá řada, od 1+ 1 až k 5 + 1, včetně garáže a terasy. Dům tedy můžete „nafukovat“ s rostoucím počtem rodinných příslušníků a zmenšovat podle toho, kolik lidí domov opustí. Moduly lze řešit individuálně a atypicky, aniž by to ovlivnilo výslednou cenu stavby.

Technologie výroby obytných modulů, doplňkové materiály, konstrukční a interiérové úpravy umožňují jejich využití pro plnohodnotné dlouhodobé bydlení. Samozřejmou součástí dodávky modulů je například kuchyňská linka, obklady, zařízení koupelny a sociálního zařízení, kvalitní vytápění s možností výběru tepelného media.

Cena základního bydlení, tedy dvou kontejnerů v plném vybavení, se pohybuje kolem 400 000 korun. V ceně studie je projekt, výroba a montáž, doprava a instalace, topení, dlažby, podlahy, osvětlení, vybavení sociálního zařízení, kuchyňská linka, rozvod připojení na TV, rozhlas a internet do všech pokojů a kompletní dokončovací práce v interiéru a v exteriéru. Cena se také mění zvoleným způsobem vytápění. Vybírat můžete od klasických až po alternativní zdroje, kam patří tepelná čerpadla nebo solární kolektory či panely. Obytné kontejnery mohou být vybaveny okruhy s ohřevem vody, teplovodním nebo elektrickým podlahovým topením či konvektory. Firma garantuje pevnou sumu za studii i za projekt pro stavební povolení. Další individuální změny je třeba konzultovat s výrobcem modulových systémů a pochopitelně se promítnou do ceny.

Rychlost kompletace domu samozřejmě závisí na velikosti projektu. Dům o rozloze asi 150 m2 se vyrábí a připravuje dva týdny a pět dní se kompletuje na pozemku, kde jsou již připravené základy. Jeden den se instalují vruty, druhý den se na ně staví dům a další tři dny probíhají dokončovací práce.

Zákazník tedy musí zajistit jen stavební pozemek, potřebné přípojky, povolení a finance. Pokud jde o pozemek, modulové domy mohou stát v rovinatém stejně jako ve svažitém terénu, kde se spodní stavba buduje klasickým způsobem včetně všech nezbytných izolací. Pod domem tedy můžete mít i garáž nebo sklep.

Jak vidíte, starosti s bydlením vyřešíte rychle, elegantně a vzhledem k dnešním cenám, opravdu levně.

Více informací na www.pegascontainer.cz
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 obytný kontejner - Autor: Laura 6. 2. 2015
 obytný kontejner - Autor: Laura 6. 2. 2015
 obytný kontejner - Autor: Laura 6. 2. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl