Plíseň v bytě a rekuperace

Plíseň v bytě a rekuperace

Kategorie: JAK UŠETŘIT

Objevuje se vám černá plíseň v bytě na zdi? Víte, že vážně ohrožujete zdraví všech, kteří v bytě bydlí? Plíseň na zdi má samozřejmě řešení.



Řešíte vznik plísní jen vystříkání postiženého místa protiplísňovým prostředkem? Tak to sice vizuálně stačí. Ale z dlouhodobého hlediska plíseň nezničíte a zaděláváte si tak na podstatně větší (zdravotní) problémy. Neodstranili jste totiž příčinu a tak plíseň „vykvete“ po čase znovu.

Plíseň v bytě

A co na to plísně říká zdraví? Kašlání, záněty dýchacích cest, alergie astma…

Funkční imunitní systém tyto plísňové spory rozpozná a snaží se jich zbavit kašláním nebo kýcháním. Ale lidé s oslabenou imunitou nejsou schopni tyto nebezpečné látky odmítnout, a tak se jim dostávají dál do plic, kde se usadí a začnou klíčit, což může způsobovat časté záněty. Je taky možné, že jste si už navíc zadělali na nějakou alergii. Některé druhy plísní mohou totiž způsobit alergické reakce, v tomto případě často ve formě astmatu. Pozor tedy na plísně v na stěnách.

Hlavní příčinou výskytu plísně je samozřejmě nadměrná vlhkost. Její příčinou můžou být stavební závady a taky vnější vlivy, za které můžete vy sami. Stavební závady si sami neodstraníte, může jít o špatnou izolaci anebo průsak vody.

Pokud u Vás nejde o stavební závady tak základním vaším prohřeškem a důvodem výskytu plísně v bytu je nesprávné užívání vašeho bydlení. Člověk v bytě svou činností vytváří vlhkost. Například tím, že dýchá, vaří, žehlí, myje podlahy, koupá se nebo zalévá květiny. A to je v součtu několik litrů vody denně, která se nám vznáší po bytě a můžou způsobit plíseň. Z toho vyplívá, jedná možná rada a to větrat.

Že máte v bytě nebezpečnou plíseň, zjistíte většinou pozdě. A to na svém zdraví. To už vám plísně způsobují dýchací problémy, astma, únavu, pálení očí a jiné nemoci.

Jak na plísně

Většinou se plísně na stěnách začnou objevovat po výměně oken. Nové okna jsou totiž dokonalé a dokonale těsní. Což je určitě dobré. Ale problém je v tom, že dříve vám netěsnostmi v oknech odcházela vlhkost ven a nyní vám zůstává uzavřena v bytě.

Co tedy dělat?

Odpověď je jediná a jednoduchá. Větrat. Ale přece jste nekupovali nové okna, abyste vypouštěli teplo ven. Jsou známy spousty případů, kdy potřeba větrání měla za důsledek větší výdaje za teplo, než tomu bylo před výměnou oken. Každého napadne ta samá otázka, přece jsem si nevyměnil okna, abych platil ještě více za topení. Jaké je tedy řešení?

Řešením plísní je rekuperační jednotka

Řešením plísní je inteligentní rekuperační jednotka. Instalací inteligentní rekuperační jednotky se zbavuje vzduch vlhkosti a zdraví škodlivých částic. Všechny možné plísně, bakterie a houby tak ne nemají šanci se dále množit. Vlhkost v bytě je základní podmínkou pro růst plísní v interiéru. A tu tímto odstraníte. A přitom to nechce mnoho. Stačí jen udělat díru do stěny a osadit do ní Inteligentní rekuperaci.

Inteligentní rekuperace šetří energii na vytápění a to tím, že vzduch, který je odvětráván ven ohřívá vzduch, který vchází dovnitř. Dochází tak k předání až 86% tepla nazpět. Čímž dochází k úsporám. Inteligentní rekuperace tak zajišťuje nepřetržitou výměnu vzduchu, kdy nahrazuje starý vlhký a nezdravý vzduch v bytě čerstvým, filtrovaným a ohřátým vzduchem zvenčí. Takže kromě úspor na vytápění máte vzduch filtrovaný o škodlivý prach a pyly.

inteligentní rekuperace

Zdroj:www.iInteligentni-rekuperace.cz

Související články:
Inteligentní rekuperace
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 To jsem netušil - Autor: jan 11. 2. 2012
 plesnivých baráků jsou mraky. I kámoš v  - Autor: zlíňák 11. 2. 2012
 kurňa, funguje to líp, než jsem čekal.  - Autor: překvápko 13. 2. 2012
 Větrací jednotka - Autor: Hasík 29. 8. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl