Okno se dvěma dotacemi. Okno s rekuperací.

Okno se dvěma dotacemi. Okno s rekuperací.

Kategorie: JAK UŠETŘIT

První okno, na které můžete získat hned dvě dotace. Dotace Nová zelená úsporám na zateplení, jako na každé jiné okno, ale navíc i 75 000,- Kč dotaci na rekuperaci.



Vaší hlavní výhodou je ovšem perfektní čistý, čerstvý vzduch. Konec plísním. Zdravé bydlení. Snížení potíží s alergiemi. Snadná instalace, snadná údržba rekuperace a nízká spotřeba elektřiny pro ventilátory.

Nová okna

Nové, perfektně těsnící okno, v rámci rekonstrukce staršího domu, přináší mnohdy i komplikace. Než se začal montovat do oken kovotěs, nebyly žádné problémy s formaldehydy ani radonem. Není problém utěsnit dům jako ponorku. Je ovšem nutno zajistit hygienickou výměnu vzduchu. Jinak vaši stavbu může začít trápit syndrom nemocných budov. Budete unavení, nemocní,….

Rekuperace

Pokud chcete instalovat běžnou rekuperaci při rekonstrukci do domu, znamená to hodně sekání. Musíte natáhnout spousty vzduchotechnického potrubí. To vše se u okna s decentrální rekuperací zjednodušuje, zlevňuje. Nehledě na potíže s čištěním potrubí, které u okenní rekuperace nevznikají.

Rekuperace - okno

Rekuperace v rámu okna

Přímo v rámu okna je umístěna rekuperace. Dva ventilátory, včetně snadno vodou vypratelných filtrů. Vše se snadno servisuje, je to pouze zasunuto do rámu. Ventilátory mají nízkou spotřebu elektřiny, nemusí tlačit vzduch přes dlouhé vzduchové potrubní rozvody. Toto okno tak vlastně odstraňuje negativní vlastnosti, které vám instalace běžných oken do rekonstruovaných domů přináší. Stejně tak odstraňuje negativní vlastnosti instalací rekuperací. A navíc na jedno okno lze čerpat dvě dotace.

Tyto okna s rekuperací bych doporučoval zvláště do menších novostaveb a menších rekonstrukcí domů, například do baťovských domků. Uplatňují se ale i ve školách, nemocnicích a domovech důchodců.

Autor: Ing. Pavel Sýkora
zdroj: www.masterenergy.cz

Související články:
Dotace na novostavby i svépomocí. V roce 2015 až 585 000,- Kč


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Tak to vypadá velmi zajímavě. Nestojí to - Autor: Karel Spožínek 16. 5. 2015
 ne, je to o trochu dražší, než běžné okno - Autor: ing.pavel Sýkora 16. 5. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl