Jak doma ušetřit efektivním využíváním spotřebičů?

Jak doma ušetřit efektivním využíváním spotřebičů?

Kategorie: JAK UŠETŘIT

Ušetřit doma elektřinu lze mnoha způsoby. Například použijete klasické domácí spotřebiče jen když je to nezbytně nutné a raději si pořídíte moderní úsporné pomocníky v domácnosti.



Nejdůležitější je ovšem mít dodavatele energií, kteří nabízí přijatelné ceny. Při sjednávání smlouvy nepřistupujte na dobu určitou, tím si svazujete ruce. Nemůžete pak smlouvy vypovědět v tříměsíční výpovědní lhůtě. U smlouvy uzavřené na dobu neurčitou tuto variantu máte. Nevýhodou je také skutečnost, že není možné kdykoliv přestoupit k jinému dodavateli, kde jsou pro vás lepší podmínky.

Chcete-li si vybrat dodavatele s výhodnými podmínkami a cenami, nemusíte proto téměř nic dělat, pokud využijete na internetu služeb Úspory.cz. Stačí vyplnit jednoduchý formulář, což vám nezabere více než jednu minutu. Tento server prověřil dodavatele na českém trhu a ceny elektřiny 2015 a pomůže vám ušetřit v průměru až 2020 Kč. Tato služba je zcela zdarma a nic vás nebude stát ani změna dodavatele. Není nutná výměna zařízení a jediné, co se vám změní, bude nižší částka při vyúčtování.

Jak doma ušetřit efektivním využíváním spotřebičů

Rychlé porovnání pro rychlou úsporu

Dodavatelé energií jsou si vědomi možné ztráty svých zákazníků, proto se snaží nabízet jak stávajícím, tak novým zákazníkům stále výhodnější podmínky. U dosavadního dodavatele může ušetřit například zakoupením dalšího produktu nebo sjednáním nového tarifu. Přejdete-li k novému dodavateli, čekají vás výhodné akční ceny.

Podobně ušetříte i na plynu. V současné době působí na českém trhu zhruba 50 dodavatelů plynu. Pomocí služby, která vám zdarma porovná ceny plynu 2015 a doporučí ty nejvýhodnější podmínky, je možná úspora za rok až 3500 Kč. Získáte podrobný přehled o cenách a v klidu se rozhodnete, zda změníte dodavatele ještě před začátkem topné sezóny.

Jak doma ušetřit efektivním využíváním spotřebičů

Pomocí služby portálu se dá ušetřit nejen za elektřinu a plyn, ale i v jiných případech. Na jejich stránkách si vyplněním formuláře zdarma porovnáte nabídky cen za dovolené, půjčky, hypotéky, pojištění a další produkty. Pokud jde o ceny elektřiny 2015, jsou nejnižší od r. 2008, kdy byla zaznamenána nejvyšší cena 90 EUR za jednu megawatthodinu. Dnes stojí na burze jedna megawatthodina necelých 30 EUR.

Jak doma ušetřit efektivním využíváním spotřebičů
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 vyhledávače - Autor: Jindřich 18. 11. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl