Postel, přítel člověka

Postel, přítel člověka

Kategorie: NÁBYTEK

V posteli strávíme jednu třetinu svého života. Proto je důležité, jaké prostředí pro svůj spánek vytvoříme.



Kvalitní spánek nám totiž přinese odpočinek, a do nového dne můžeme vkročit svěží, bez bolesti zad a hlavy. Jak toto vše ovlivňuje postel, matrace a rošt? A jak poznáme jejich kvalitu?

Postel

Nabídka postelí na českém trhu je opravdu bohatá. Můžeme si vybrat postele různých stylů, tak, aby vyhovovaly našemu vkusu a ladily do interiéru ložnice. V nabídce jsou postele z masivu, lamina, kovu nebo jejich kombinací. Čalouněné postele, které byly trendem dřívější doby, ustupují, nejsou vzhledem k údržbě hygieny lůžka tolik vhodné. Hlavní věc, na kterou bychom se kromě designu měli zaměřit, je kvalita provedení postele a její pevnost.

Rošt

Kvalitní rošt znamená dobrý podklad pro matraci. Zajistí matraci odvětrání a umožní matraci „dýchat“. Ideální je použití roštu lamelového, který mírně pruží a spolupracuje tak s naším tělem. Luxusnější rošty mívají také možnost nastavení tuhosti v bederní části. Volit můžeme rošt nepolohovací nebo polohovací – ať už pro naše pohodlí při čtení nebo ze zdravotních důvodů (problémy se srdcem, dýcháním, otékáním nohou, …).

Postel

Matrace

Největší pozornost je třeba věnovat výběru matrace. Možností je široká škála – jak se tedy v nabídce orientovat a jak vybrat tu pravou? I když je třeba volit matraci podle individuálních potřeb každého „spáče“, existuje několik obecných doporučení. Vybírejte matraci, která odpovídá Vaší váhové kategorii. Zaměřte se na matrace z kvalitních prodyšných materiálů. Při výběru vhodné matrace se neváhejte poradit s kvalifikovanými prodejci, kteří mají v oboru zkušenosti. V internetovém obchodě www.nejlepsispani.cz Vám všechny Vaše dotazy rádi zodpoví a doporučí matraci, která Vám bude vyhovovat. Neméně důležitou roli hraje potah matrace, který je v bezprostřední blízkosti našeho těla. Je dobré, aby byl potah snímatelný a pratelný, tak může být zajištěna vysoká hygiena lůžka. Moderní materiály – úplety z mikrovlákna – poskytují potahům vynikající vlastnosti, potahy dobře odvádí vlhkost a transportují ji pryč od těla i od jádra matrace. Existují také potahy určené pro alergiky a astmatiky, které poskytují přímo aktivní ochranu proti mikroorganizmům.

Podrobněji se tomuto tématu budeme věnovat v seriálu o zdravém spaní…
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl