Pořiďte si vlastní bydlení bez úspor na hypotéku i překlenovací úvěr

Pořiďte si vlastní bydlení bez úspor na hypotéku i překlenovací úvěr

Kategorie: FINANCE A BYDLENÍ

Hypotéka je skvělým nástrojem pro získání vlastního bydlení. Dnešní nízké úrokové sazby ke sjednání hypotečního úvěru lákají dvojnásob. Problém může nastat při vyřizování. Bez dostatku peněz vám totiž málokde půjčku na bydlení dají. I přesto se svého snu ale vzdávat nemusíte. 



Kde vzít na hypotéku? Otázka, která trápí kdekoho. Nemáte-li úspory a pro banku dostatečnou bonitu, pak získat úvěr na bydlení lze jen stěží. Přesto tu možnosti jsou, důležité je porovnávat a nezapomínat na výpočet hypotéky i dalších úvěrů. Zapotřebí je vědět, jak vysoké splátky vás čekají a kolik celkem zaplatíte.

Stoprocentní hypotéku stále sjednáte i bez vlastních financí

O konci stoprocentních hypoték snad nikdo nemohl přeslechnout. Ze všech stran zněly věty typu: „Pospěšte si, bez vlastních úspor již nebude možné sjednat hypoteční úvěr.“ či „100% hypotékám je definitivní konec.“ I přestože hypotékám mělo odzvonit již v říjnu, stále v portfoliu některých bank jsou.

Jak je to možné? Jednoduše, o zrušení úvěru nebyla ze strany České národní banky nikdy řeč. Ta pouze komerčním bankám doporučovala omezit poskytování 100% hypoték, a to nejlépe na minimum. Jak se banky rozhodnou, je ale na nich.

I právě proto lze hypoteční úvěr stále sjednat bez vlastních úspor. Avšak doménou je pouze pro pár vyvolených. Podmínky pro schválení hypotéky jsou nyní ještě přísnější. I bez peněz ale pro vás jediná a nejvýhodnější hypotéka nemusí být jen ta 100%.

Dvě měsíční splátky nejsou řešením pro každého

Ano, možnost 100% hypoték tu stále, je. Co když ale právě vám banka úvěr na 100 % hodnoty nemovitosti neposkytne? Vězte, že i tak je tu řešení, jak získat vlastní bydlení bez úspor.

Využít můžete kombinaci dvou úvěrů, a to toho hypotečního a nezajištěného neúčelového úvěru, díky čemuž si sjednáte hypotéku na nižší sumu než je hodnota nemovitosti. V jedné bance vám tak postačí zažádat o úvěr ve výši 5 až 10 % hodnoty nemovitosti a v druhé zažádáte o hypotéku na zbylou část.

Důležité je si ale vše dobře propočítat. Splácet dva úvěry není žádná sranda. Využít můžete například výhod online kalkulačky, která vám pomůže vybrat nejen nejvýhodnější úvěr, ale i spočítat výši měsíční splátky.

 bydlení na hypotéku

Překlenovací úvěr je spásným řešením pro lidi bez úspor

Splácet dva úvěry je rizikové. Mnohem bezpečnější a výhodnější jeden úvěr mohou získat ti, kteří mají sjednané stavební spoření. Díky němu lze požádat o takzvaný meziúvěr neboli překlenovací úvěr. Ten banky klientů poskytnou mnohem dříve než řádný úvěr.

Úvěr je vhodný pro překlenutí dlouhé čekací doby i pro překlenutí absence vlastních úspor. Pro jeho získání nemusíte mít žádné naspořené peníze. Díky překlenovacímu úvěru získáte na vlastní bydlení i milionovou částku. Vhod přijde také při pořízení družstevního bytu.

Velkou výhodou úvěru je nulová akontace, výhodná fixace úrokové sazby a možnost předčasného splacení bez sankcí. Je prozatím nejlepší alternativou hypotéky pro všechny, kteří mají s jejím sjednáním problémy.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl