Financování běžných oprav domu

Financování běžných oprav domu

Kategorie: FINANCE A BYDLENÍ

Potřebujete provést běžné opravy v domě nebo jej rekonstruovat, ale chybí vám potřebná suma? Můžete o půjčku požádat přátele či rodinu. Pokud se nechcete rodině půjčkou vázat, pak lze využít úvěry ze stavebního spoření, hypotéku nebo spotřebitelský úvěr na cokoliv. Při výběru vhodné varianty záleží především na tom, jak budou opravy rozsáhlé. 



Pokud si porovnáte nabídky úvěrů ze stavebního spoření a hypotéky, pro levnější projekty je lepší si zvolit úvěr ze stavebního spoření. Pokud je potřeba provést rozsáhlou rekonstrukci, volte raději hypotéku. V případě, že potřebujete provést běžnou rekonstrukci pokoje, měli byste se vlézt do 300 000 Kč. V případě, že jste ještě nedosáhli na cílovou částku, můžete využít překlenovací úvěr.

Výhody úvěru ze stavebního spoření:

rychlé vyřízení
na cokoliv
není nutná zástava nemovitosti

Nevýhody:

nutný pravidelný příjem
kontrola registru dlužníků

U rozsáhlých oprav a rekonstrukcí domů nad 300 000 Kč je vhodnější vzít si hypotéku. Variantou je také nebankovní (americkou hypotéku), která je neúčelová. V obou případech je potřeba ručit nemovitostí. U bankovní hypotéky musíte peníze použít na konkrétní účel, což dokládáte fakturami a dodacími listy nebo paragony.

Výhody nebankovní hypotéky:

na cokoliv
není potřeba dokládat příjem
bez náhledu do registru
rychlé vyřízení

Nevýhody:

nutná zástava nemovitosti
pouze vyšší částky od 50 000 Kč

Půjčka na cokoliv pomůže s opravami v bytě také

Pro ty, kdo se nechtějí vázat k hypotéce ani úvěru ze stavebního spoření, je vhodná varianta, kdy využijí spotřebitelský úvěr na cokoliv. Půjčit si lze až 600 000 Kč bez zajištění nemovitosti. Je potřeba mít pravidelný příjem. Pokud se rozhodnete pro nebankovní půjčku, zpravidla nejsou kontrolovány registry dlužníků.
Půjčka na cokoliv bez registru má vyšší schvalovatelnost, rychlejší vyřízení. Je potřeba mezi jednotlivými nabídkami porovnávat. Riziko nevýhodných a drahých půjček je často zbytečně vysoké. Je vhodné použití online srovnání půjček a recenzí zákazníků.


Tesco půjčka

Tesco půjčka se dokáže svou nabídkou vyrovnat nabídkám bank. Tesco půjčka vám při řádném splácení dokáže nabídnout výhodné úroky. Schvalitelnost je poměrně vysoká. Za Tesco půjčkou stojí společnost Home Credit. Půjčit si můžete až 500 000 Kč na cokoliv.

Půjčka 20 000 – 200 000 Kč

• Splatnost 12 měsíců – 7 let
• Rychlost vyplacení do 24 hodin
• Bez ručitele ano

Fine Money půjčka

Pro ty, kdo potřebují mnohem vyšší částky, je tady Fine Money půjčka. Tato půjčka vyžaduje ručení nemovitostí, na oplátku si můžete půjčit až 5 000 000 korun. Není zde potřeba dokládat příjem a není nahlíženo do registru.

50 000 – 5 000 000 Kč

• Splatnost 12 měsíců – 20 let
• Rychlost vyplacení do 48 hodin
• Bez ručitele ne
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl