Snižte hluk a chraňte domov s předokenními roletami

Snižte hluk a chraňte domov s předokenními roletami

Kategorie: RADY A NÁPADY

Proč si pořizovat předokenní rolety? Je to jednoduché. Tepelná izolace, snížení hluku, 100% zatemnění s možností regulace, maximální soukromí a jako bonus komfortní ovládání. To vše jsou venkovní rolety do oken.



Pokud se podíváte za hranice a budete všímaví, zjistíte, že předokenní rolety jsou zde stejnou součástí domu jako klika u dveří. U nás se situace pomalu vytřiďuje, ale obchodníci často strhnou investora na scestí.

Řešení pro stavbu i hotový dům

Vybrat si správné rolety na okna, však nemusí být jednoduché. Neptejte se jaký typ, ptejte se kam a kdy. Druhů je celá řada a jsou jasně konstrukčně určeny pro dané aplikace. Ideální je na předokenní rolety myslet včas, případně si na ně stavbu alespoň nachystat.

Systémy s viditelným boxem jsou pro dodatečnou montáž. Dům již stojí. Okna jsou osazena. Není poté lepší volba. Zato zaomítací boxy jsou zaměřeny pro novostavby a rekonstrukce, kde se stávají standardní volbou.

Snižte hluk a chraňte domov s předokenními roletami

Specialitou pro novostavby je systém Heluz. Zde jsou všechny části rolety zabudovány do zdi a výsledek je designově velice zajímavý. Kompletní zabudování samozřejmě přináší i jistá úskalí z hlediska servisu a montáže.

Specifické jsou také systémy s plastovou schránkou umístěnou nad oknem, které se montují zároveň s oknem. Následuje i řada jiných systémů, které však náš trh nepřijal za vlastní ať již díky jejich vlastnostem či ceně. Zajímavou alternativou jsou také screenové rolety, které skloubili některé výhody interiérového a exteriérového stínění. Přečtete si také více o principu stínění za pomoci screenových rolet.

Pozor na kvalitu

Cena je samozřejmě také důležitou otázkou. Především u prvního systému s viditelným boxem existují na našem trhu i cenově velice lákavé výrobky. Tady však pozor na kvalitu a tedy i očekávanou životnost těchto produktů, která je obvykle mizivá. U standardních typů a kvality je cenová hladina jednotlivých systémů přibližně stejná.

Nejvíce ovlivňují cenu způsoby ovládání rolet a poté atypická provedení. Druh barevného provedení dnes již ceník prakticky neovlivňuje, rozhodně ne zásadně. U prodejců v nabídce totiž můžete najít i lakování do cca 200 odstínů RAL barev bez navýšení ceny.

Snižte hluk a chraňte domov s předokenními roletami

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Snížení hluku v místnosti - Autor: Lucie 23. 12. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl