Jak pečovat o plastové dveře

Jak pečovat o plastové dveře

Kategorie: RADY A NÁPADY

Žili jste celou dobu s pocitem, že pokud máte vchodové dveře plastové, že se o ně nemusíte po dlouhá léta starat? Bohužel vás musíme vyvést z omylu.



Všechny plastové dveře potřebují kvalitní péči, aby vydržely v bezvadném stavu po dlouhá léta. Proto je třeba se o ně starat a jednou za čas je pořádně seřídit. Není to tak těžké, jak si myslíte.

Plastové dveře nejsou naštěstí natolik rozpínavé jako dveře dřevěné, přesto s nimi venkovní teplota pracuje, víc než je milé. Může se stát, že i vám po čase začnou maličko drhnout, hůře se dovírat a náročnějším se může stát i zamykání dveří.

Pečujte o své dveře, prodloužíte jejich životnost:

- Pravidelně je umývejte. Ideální je čistá voda smíchaná maximálně s jemným saponátem. Zapomeňte na hrubou nebo pískovou strukturu saponátu, dveře by se mohly poškodit.

- Utáhněte šrouby a vruty. Může se stát že se častým používáním dveří lehce uvolní. Jednoduše sundáte plastový kryt a imbusovým klíčem vruty lehce dotáhnete.

- Jednou ročně promažte kování. Na kovové části se často lepí prach a další nečistoty. Aby nedošlo k úplnému zanešení, pravidelně je ošetřujte kvalitním olejem. Použijte lehký olejový sprej nebo speciální silikonové oleje.

- Vyčistěte spodní část dveří. Nejen v zimním období nám od bot odpadává bláto a další nečistoty. Jednou za čas zaměťte a důkladně vyčistěte i spodní část dveří.

- Chraňte dveře před stavebními úpravami. Stavební úpravy nebo malířské práce by mohly vaše dveře poškodit. Proto nikdy nezapomeňte na jejich ochranu. Můžete použít plastovou folii a papírovou malířskou pásku.

Jak pečovat o plastové dveře

Co vše můžeme upravit díky utažení a seřízení vrutů:

- Drhnutí o spodní část dveří - imbusovým klíčem opatrně utáhneme závity, které se nachází na spodní části dveřních závěsů.

- Drhnutí ve svislé části dveří na straně s klikou - z dveřních závěsů sundáme plastové krytky. Uvolníme šroubky. Imbusovým klíčem posuneme dveře do požadované polohy. Nezapomeneme dotáhnout šroubky a nasadit plastový kryt.

- Dveře netěsní ve svislé části na straně s klikou - pomůžeme si jednoduše utažením šroubků a imbusovým klíčem ve vnitřní části rámu.

- Dveře netěsní ve svislé části na straně bez kliky - z horní části dveřních závěsů sundáme plastovou krytku. Imbusovým klíčem uvolníme v této části zajištovací šroub. Ve spodní straně závěsů utáhneme závity do požadované polohy. Poté nezapomeneme utáhnout zajišťovací šroub a nasadit krytku.

Nezapomeňte že seřizování dveří se může lehce lišit v závislosti na typu a výrobci dveří. Pokud potřebujete poradit, neváhejte se obrátit na odborníky.

Autor: svet-oken.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl