Dejte přírodě větší šanci – používejte ekologické papírové lepicí pásky!

Dejte přírodě větší šanci – používejte ekologické papírové lepicí pásky!

Kategorie: RADY A NÁPADY

Každý z nás alespoň jednou v životě použil obalový materiál, ať už jste balili dárky na Vánoce nebo jste posílali zásilku přepravní společností.  



Obaly používáme, když je třeba dát našemu produktu formu nebo chceme zásilku bezpečně ochránit při přepravě k našemu zákazníkovi. K tomu všemu nám pomohou papírové lepicí pásky a ještě jako bonus získáváme přelepem reklamní plochu. Jak je známo, tak obal prodává a vidí-li moderní člověk použití ekologické technologie, je spokojenější ještě před rozbalením výrobku. Příklady táhnou, tedy proč ho nepoužít hned v úvodu – technologii balení s pomocí papírové lepicí pásky používá po celém světě mnoho významných společností například firma Amazon.

Výrobce papírové lepicí pásky Czech Pack s.r.o. dodává polo a plně automatické zařízení k aplikaci lepení papírové pásky.

Dejte přírodě větší šanci – používejte ekologické papírové lepicí pásky

Vlastnosti papírových lepících pásek aktivovaných vodou

Hlavní výhody těchto pásek oproti jiným uzavíracím prostředkům spočívají v dokonalém spojení lepící pásky s povrchem obalu a vzhledem k jejich původu z trvale dorůstajících přírodních surovin a konečné biodegradaci – papírové lepicí pásky vyhovují plně všem předpisům pro ochranu životního prostředí. Navíc, pokud nejsou pásky zpevněny cizorodými materiály, tvoří po ukončení spotřebního cyklu (ve spojení s obalovými materiály lignocelulózové báze) jednotný odpad, který při recyklaci obvykle nepůsobí žádné problémy. Lepící vrstva se rozpustí, je biologicky odbouratelná a absolutně netoxická. Papírová podložka pevná i za mokra, se pak na moderních recyklačních zařízeních (vybavených např. termodispergací) dokonale rozvlákní a bez obtíží dále zpracuje. Také u některých typů lepících pásek použitá zpevňovací nit nemá na životní prostředí prakticky žádný škodlivý vliv.

Papírové lepicí pásky mají i bezpečností efekt, dokonalý spoj mezi obalem a papírovou vlhčenou páskou nedovoluje, aby se kompletně nebo její části odlepily, aniž by se nezaznamenaly zřetelné a viditelné stopy násilí. Dojde tak ke zjevnému poškození povrchu obalu, čímž se vytváří vizuální "ochrana" proti nežádoucímu zcizení obsahu. Zvláště u obalů vyrobených z recyklovaných vláken, kdy je (na rozdíl od nich) adheze konkurenčních samolepicích pásek nedostatečná a lze je snadno, bez zjevného poškození povrchu, odlepit. Zvláště v případech zvýšených požadavků na zabezpečení neporušenosti zboží – se aplikací vlhčených pásek vytváří ideální transportní a skladovací řešení.

Dejte přírodě větší šanci – používejte ekologické papírové lepicí pásky

Papírové lepící pásky jsou rovněž charakteristické svojí vynikající pevností a stabilitou a spoje u kartonáže (např. Spodní, boční a vrchní části kartonových krabic) jsou dokonalejší než u samolepících pásek – a jsou dokonce vyšší než např. sešitím krabic drátem. K dalšímu zvýšení její pevnosti se používá vnitřní laminace zdvojené papírové podložky síťovinou ze skelných nebo syntetických vláken, poté odolávají i enormnímu zatížení při přepravě. Obalové materiály používáme všichni, málokdo však efektivně. Použitím papírové lepicí pásky v technologii balení lze ušetřit na fixních nákladech i za případné reklamace.

Myslete zeleně – dejte krabicím nový život!

Obrovské množství zachovalých a téměř nových kartonových krabic míří denně v lepším případě do recyklačních linek, v horším na skládky. I recyklace však spotřebuje spoustu energie a vytváří emise, které mají negativní dopad na životní prostředí! Využíváním papírové lepicí pásky při balení do použitých krabic můžete toto eliminovat.

www.czechpack.cz

Dejte přírodě větší šanci – používejte ekologické papírové lepicí pásky


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Lepící pásky - Autor: Lukáš 21. 6. 2016

     



bydleti.cz


Životní styl