Zastřešení bazénu prodlouží koupací sezónu i ušetří peníze

Zastřešení bazénu prodlouží koupací sezónu i ušetří peníze

Kategorie: TRENDY V BYDLENÍ

Možnost koupání od jara do podzimu, zvýšení kvality vody nebo snížení nákladů na ohřev vody. Důvodů, proč si zastřešit zahradní bazén, existuje hned několik.



Pojďme si proto přiblížit jednu z nejoblíbenějších variant zastřešení – polykarbonátové desky.

Sklo, které se nerozbije

Současným trendem v zastřešování bazénů jsou polykarbonátové desky. Na první pohled je skoro nerozeznáte od skla, ale na rozdíl od něj jsou mnohem lehčí, levnější a hlavně téměř nerozbitné. S polykarbonátovými deskami se navíc dobře manipuluje, lze je ohýbat i za studena a mají dlouhou životnost. I v náročných klimatických podmínkách. Pro zastřešení bazénů naprosto ideální, co myslíte?

Plné nebo komůrkové?

Při výběru polykarbonátové desky budete stát před dilematem, zda si zvolit designově atraktivnější plné desky, nebo spíše méně honosné, ale za to velmi praktické komůrkové desky. Plné desky vypadají jako sklo, jsou hladké, čiré a plně průsvitné. Pozorovat přes ně lesknoucí se hladinu vody v bazénu je výjimečným zážitkem i pro ty, kteří mají k romantické duši na míle daleko. Na druhou stranu jsou ale plné desky dražší, těžší a navíc na nich uvidíte každou šmouhu.

Oproti tomu komůrkové desky sice nenabízejí tak čistý design, za to ale můžou posloužit výtečnými izolačními vlastnostmi, nižší cenou i hmotností a vyšší únosností. Pokud navíc máte bazén v satelitní zástavbě, kde vám na zahradu vidí sousedé z širokého okolí, určitě oceníte, že komůrkové desky poskytují potřebné soukromí. Do bazénu prakticky není vidět, průsvitnost je přesto srovnatelná s deskami plnými.

Důležitá je UV ochrana

Až si budete u prodejce objednávat svoje nové polykarbonátové desky, vždy se raději přeptejte, zda desky mají ochranu proti UV záření. Tato ochrana zabraňuje stárnutí desky – prodlužuje životnost a pomáhá zachovat její optické vlastnosti. Na trhu se nejčastěji setkáte s deskami opatřenými UV ochranou z jedné strany – v takovém případě je klíčové, abyste je správně nainstalovali chráněnou stranou ven.

Volte rozumem

Jednoznačná odpověď, která deska je pro zastřešení bazénu tou nejlepší, neexistuje. Přesto lze tvrdit následující. Pro většinu domácností, které chtějí ušetřit peníze za ohřev vody, mít ve svém bazénu potřebné soukromí a zároveň nechtějí za zastřešení zaplatit moc peněz, se jako ideální řešení jeví desky komůrkové. Poradit by vám samozřejmě měl i samotný prodejce.

Zastřešení bazénu prodlouží koupací sezónu i ušetří peníze
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 zastřešení bazénu - Autor: Tomáš222 24. 11. 2015
 zastřešeni - Autor: majsny 26. 11. 2015
 zastreseni - Autor: Majsny 3. 12. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl