Střechy a izolace

Střechy a izolace

Kategorie: STAVBA

Střecha je základ domu. Již v Bibli se píše o neustálém zatékání střechy "jako o největším prokletí". Střecha může mít více funkcí.



Základní funkcí je, aby nezatékalo a nepršelo do domu. To, bohužel, na novostavbách, není dnes vždy samozřejmost.

Tepelná izolace

Dnes se již ale přidává i tepelná izolace. Ta nemusí být pracná. Investor na obrázku pořídil tepelnou izolaci - PUR pěnu, k tomu 6 střešních oken, vznikl půdní byt - ateliér, jako v centru Prahy, přitom dům je v zahrádkářské kolonii. Střecha nebyla drahá. Vyšla kolem 100.000,- Kč.

Plní i funkci estetickou a rekreační. Mohla by dále plnit i funkci zdroje vody, majitel má ale vrtanou studnu, více vody nepotřebuje. Mohla by být osazena i fotovoltaikou, nebo teplovodními solárními panely, ale nebude. V domě není ani krb, nebo krbová kamna.

Střechy. zolace

Na radu zhotovitele dal všude podlahové topení. Topit bude tepelné čerpadlo vzduch voda od Master Energy. Již se instaluje. Dům je zateplen asi 16 cm šedého polystyrenu, dotace nežádal.

Jak vidíte, kvalita bydlení, úroveň vašeho domu, není vždy jen o penězích. Ale i o zkušenostech, technickém přehledu. "Perfektní kvalita za pár korun. "

Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Bez dotací je to mnohdy levnější - Autor: Lomo Nosov 29. 8. 2016

     



bydleti.cz


Životní styl