Sruby a roubenky

Sruby a roubenky

Kategorie: STAVBA

amitriptyline medscape

amitriptyline dosage

Dřevo bylo od jak živa pro člověka velice příjemný a teplý materiál a doslova jej obklopuje v každodenním životě.



„Přesto se jako dodavatelé staveb ze dřeva potýkáme velice často s mýty a předsudky, které tento materiál doprovází. Z vlastní zkušenosti i ze zkušenosti mých zákazníků vím, že má dřevo nenapodobitelné a v dnešní době i ekonomicky výhodné vlastnosti, které zatím nemá žádný jiný materiál na naší planetě. Proto mne vždy mrzí, když mají lidé ke dřevu nedůvěru a to jak ve stavebnictví tak v jiných oborech.“, popisuje pan Pacák ze společnosti SRUBY PACÁK s.r.o..

Srub

Dřevo je především esteticky pěkné a asi nenajdeme nikoho, komu by se něco ze dřeva nelíbilo. Málokdo však ví, že používáním výrobků ze dřeva velmi významně chráníme přírodu. Ano, už například jen to, že se rozhodneme pro pořízení dřevostavby nebo dřevěného nábytku, šetří životní prostředí. Na výrobu cihel, cementu, plastů atd. je potřeba mnohokrát více energie než na zpracování dřeva. Dřevo je obnovitelný zdroj a každý rok v českých lesích vzniká přírůstek okolo 18 milionů metrů krychlových dřevní hmoty a my máme možnost ji buď vytěžit nebo nechat ladem. V Česku se v posledních letech těží cca 15 milionů kubíků dřeva, tedy méně než přiroste.

„Také o vynikající trvanlivosti dřeva máme důkazy. Dokazují to staré roubenky, které třeba u nás pochází až z 15. Století a ve světě najdeme dřevěné konstrukce i v Egyptských pyramidách. Při dnešních stavebních technologiích mají dřevěné stavby opravdu velký potenciál dožít se vysokého věku “, vysvětluje pan Pacák ze společnosti SRUBY PACÁK s.r.o.

Roubenka

„Vzhledem k tomu, že se zabýváme výrobou staveb z masivu (roubenky a sruby), musím zde zdůraznit výhody masivních roubených a sroubených konstrukcí, které jsou odolné vůči povodním, vichřicím i zemětřesení. Opravdu neznám žádný jiný materiál, který by dokázal v tomto směru to, co dřevo. Dřevěná stěna se nerozláme při pohybu základů, nezbortí se pod tlakem větru a nerozpadne se při rozmáčení. A to v těchto konstrukcích nejsou žádné hřebíky ani šrouby. Když k tomu připočítáme, že dřevo je zdravé a velice dobře izoluje (dobré izolační vlastnosti má dřevo už od tloušťky 20 cm), máme zde samé výhody.“, říká pan Pacák

Nepřítelem dřevostavby není ani oheň, protože masivní dřevo na povrchu zuhelnatí a propouští žár ohně dovnitř velice pomalu. Stěna tak odolává ohni velice dlouho a většinou celá nikdy neshoří. Nepřítelem dřeva je pouze vlhkost, ale s tou už si dnes umíme poradit. Jedinou nevýhodou, kterou vidím je to, že se dřevo hýbe, že pracuje, že si srubová stavba sedá, že se dřevěná podlaha seschne, že se trám zkroutí, že mokré dřevo nabobtná, ale to je jen ukázka toho, že příroda je pořád silnější než my lidé.

Zdroj:www.srubypacak.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Hezké bydlení - Autor: Petr.M 27. 4. 2010
 vytržené odjinud.... - Autor: sapa 6. 12. 2010
 Krása dřeva - Autor: Bořek stavitel 17. 2. 2011
 žaluzie - Autor: ludmila 28. 3. 2013
 roubenka trochu jinak - Autor: karlox 8. 4. 2013

     



bydleti.cz


Životní styl