Obecné trendy ve stavebninách

Obecné trendy ve stavebninách

Kategorie: STAVBA

S rozvojem stavebnictví úzce souvisí i vývoj stavebních hmot, materiálů a stavebnin obecně.



Stavebniny a jejich výroba prošla dlouhým a složitým vývojem, od klasických cihel až po různé tvarovky, které umožňují suché zdění a zrychlení celé stavby.

Dlouhou tradici mají také stavby z litého betonu, ze kterého se tak jako v minulosti budují nejen tunely či mosty, ale v dnešní době i různá obchodní a administrativní centra, bytové domy či rozmanité průmyslové stavby. Výhodou staveb z litého betonu je maximální tuhost a pevnost tzv. monolitických konstrukcí. Zároveň to dává také možnost architektům uplatnit vyšší kreativitu a tvarovou variabilitu.

Trendy posledních let

Obecným trendem posledních let ve výrobě stavebnin je vyhledávání materiálů na bázi obnovitelných zdrojů surovin. Tomu jsou přizpůsobovány i technologie a konstrukce staveb, aby vyhovovaly nejen po stránce kvality, spolehlivosti a funkčnosti, ale také z hlediska ekologických požadavků. Týká se to především zateplování budov a hledání optimální kvality omítek. Dnes je tlak nejen na jejich kvalitu a dlouhou životnost, ale také na schopnost udržet teplo uvnitř budovy, na odolnost vůči povětrnostním vlivům, kyselým dešťům a UV záření. Obecným požadavkem je i jejich barevná rozmanitost a stálost barev.

Moderní trendy lze pozorovat i ve vývoji různých stavebních pojiv a lepidel. Příkladem mohou být tzv. kamenné koberce, které postupně vytlačují klasické betony či jiné hmoty. Kamenným kobercem lze zrenovovat starou dlažbu, betonové terasy či balkony, použít je na chodníky, příjezdové cesty, schodiště nebo je pokládat kolem bazénů. Jsou totiž protiskluzové. Základem je dekorační kamenivo nejmenší frakce, které se mísí s pryskyřicí a tvrdidlem, na plochu se nanáší v tekutém stavu a dá se použít již po 24 hodinách.

Volba vhodného dodavatele stavebnin

Na trhu se stavebninami dnes působí celá řada subjektů, zákazník má možnost pestrého výběru. Některé obchody se stavebninami spolupracují obvykle s jedním výrobcem určitého zboží. Existuje však možnost si vybírat z několika výrobců a rovněž dodavatel stavebnin nemusí být jediný ve vašem regionu. Prostřednictvím internetu si můžete formou online vybírat z mnoha dalších. Stačí otevřít portál AAASTAVBA.CZ, kde si nejen pohodlně zvolíte nejbližší stavebniny ve vašem místě a blízkém okolí, ale navíc si vybraný materiál objednáte s dovozem až domů. Při větším množství lze využít přímo na těchto stránkách poptávkového formuláře a dosáhnout zajímavé slevy.

Obecné trendy ve stavebninách


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Příjezdový cesta - Autor: Datel 3. 8. 2015

     



bydleti.cz


Životní styl