Jak zpracovat nejen dešťovou vodu

Jak zpracovat nejen dešťovou vodu

Kategorie: STAVBA

Jedním ze způsobů, jak šetřit pitnou vodou, je maximální využití dešťové vody. Ta obsahuje pouze malé množství solí a neobsahuje chlór, jako voda pitná. Z těchto důvodů je dokonce nenahraditelná při pěstování některých rostlin.



Příkladem za všechny jsou kanadské borůvky, ale i další plodiny, či okrasné sukulenty, kterým velice prospívá. Její použití je stejně jednoduché jako u pitné vody, ovšem kromě pěstebních výhod je hlavně zadarmo. Pořízení vhodné nádrže, či plastové jímky, na dešťovou vodu se velice vyplatí a již po krátkém čase zjistíte nemalý rozdíl v rodinném rozpočtu, na kterém ušetříte při zalévání zahrady.

Další činností, na kterou lze dešťovou vodu používat, je praní prádla, úklid a splachování toalety. Na praní a úklid se v domácnostech celé Evropy rozšiřuje její používání, neboť kromě šetření pitnou vodou se využívá její měkkosti.

Proto se velice vyplácí, pamatovat na to již při stavbě domu, a vedle rozvodů pitné vody zabudovat i rozvod s kohoutky, ze kterých poteče levná dešťová. Výhodou dešťovky při praní je také skutečnost, že neobsahuje vodní kámen, železo a mangan. Pokud jde o splachování toalety, je nasnadě, že tato činnost představuje největší plýtvání pitnou vodou, které v zemských zásobárnách stále ubývá.

I pro úklid je dešťovka velice vhodná, jelikož daleko lépe rozpouští chemické prostředky používané při udržování čistoty obydlí. Například k mytí podlah je potřeba velkého množství vody, kterou můžeme vhodně nahradit dešťovkou z jímky.

Se skvělým řešením přichází firma WieW Company. Dodává na trh velice kvalitní a účelné plastové septiky. Dalším produktem jsou septiky a žumpy a rovněž jímky pro ČOV. V místech, kde není kanalizace, se problém s odpadní vodou z domácnosti může řešit domácí ČOV a vyčištěnou ji pak použít k zalévání zahrady, mytí auta apod. Zcela biologické čističky odpadních vod jsou skvělou alternativou ke konvenčním septikům a pískovým filtrům.

Čističky AQUA WEEW vyčistí až 93% nečistot v samotné nádrži čističky. Plastové septiky TITANIUM WEEW dvou nebo tříkomorové jsou nádrže, ve kterých se biologicky přečišťuje odpadní voda z domácnosti. Vyznačují se nízkými provozními náklady, neboť nepotřebují elektřinu. Plastové žumpy jsou jednokomorové nádrže sloužící k hromadění odpadních vod, které se pak vyprazdňují fekálním vozem. V žumpách nedochází k žádným čistícím procesům a jelikož se musí vyvážet cca 1x měsíčně, je jejich provoz díky fekálu dražší. Jejich výhodu ocení majitelé domů, kde není kanalizace ani možnost zabudování septiků a čističek odpadních vod.

Zcela biologické čištění z domácnosti vám zajistí domácí ČOV AQUA WEEW. Její princip je založen na neustálém provzdušňování aktivního kalu a plovoucího ložiska. Bakterie se z nádrže nevyplaví, neboť tvoří biologický filtr sedimentující na povrchu fluidního ložiska. Nádrž je zhotovena z polyetylenu podobnému plastu. Vyrábí se vstřikovací metodou a je velice odolná.

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 spokojný zákazník - Autor: Katarína 28. 3. 2017
 Nekvalitní nádrže weew  - Autor: Voruda  8. 11. 2018

     



bydleti.cz


Životní styl