Jak připravit stavbu na tepelné čerpadlo vzduch voda

Jak připravit stavbu na tepelné čerpadlo vzduch voda

Kategorie: STAVBA

Jak připravit stavbu na tepelné čerpadlo vzduch voda. Nebo–li stavební připravenost pro instalaci tepelného čerpadla vzduch voda. Split systém. Nebo–li, dělené tepelné čerpadlo.



Firma Master energy, spol. s r.o. montuje různé systémy tepelných čerpadel. Venkovní kompakty, vnitřní kompakty, ale i dělená tepelná čerpadla. Tepelné čerpadlo je ve sklepě, venku na zahradě je jen výparník. Ten může být ležatý, nebo stojatý, případně připevněný na fasádě.

Výparník je s tepelným čerpadlem propojen potrubím z měkké chladírenské mědi. Ven, mimo dům, odchází kapalina, do domu se vrací již teplejší pára. Tepelné čerpadlo tak bere teplo ze vzduchu a předává jej do vody – radiátorů. Proto vzduch voda.

tepelné čerpadlo

Je nutno počítat s tím, že na výparníku kondenzuje voda. Proto se podsýpá štěrkem. Dané tepelné čerpadlo vzduch voda je vysoce účinné, právě do radiátorů. S ekologickým chladivem a speciálním kompresorem pro tepelná čerpadla Scroll Copeland ZH. Tato koncepce umožní vysokou účinnost i v mrazech a dlouhou životnost kompresoru,. Tepelné čerpadlo je bez eklektrokotle, ani v kotelně nebude elektrokotel.

Stejné tepelné čerpadlo, možná znáte z televize, topí na nezatepleném paneláku v Moravské Třebové. Stavební příprava, pokud jej připravuje investor svépomocí, snižuje cenu díla. A není to nic složitého. Proč si to tedy nepřipravit sám?

Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz

 

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Video k článku je zde:  - Autor: Ing. Pavel Sýkora 21. 9. 2016
 Již to topí.  - Autor: Ing. Pavel Sýkora 1. 10. 2016

     



bydleti.cz


Životní styl