Jak postavit 9 x levnější schody

Jak postavit 9 x levnější schody

Kategorie: STAVBA

Při dokončování stavby každý investor hledá levná řešení, zvláště pokud se tím nezhorší kvalita. Tyto schodišťové stupně realizoval 9 x levněji než původní schodiště v interiéru.



Schody a schodiště

Schody a schodiště není v domě levná věc. A není to věc, na které by se mělo šetřit. Můj známý, ač sportovec, nemá rád vlastní schody. Vždy pečlivě přemýšlí, co vše si sebou musí vzít, když se v rodinném domku přemísťuje z patra do patra.

Určitě máte tu zkušenost. V některých domech jsou takové schody, že je přejdete jednou, a jste unaveni. V jiných domech naopak můžete běhat pohodlně po schodišti nahoru a dolů celý den, třeba i se stavebním materiálem.

schody levně

Zde jsme v pasivním domě. Vysoké kvality. Dům je vytápěn speciálním krbem, teplovodním, s přikládáním zezadu. Krb nepřehřívá místnost, 88 % tepla předá do vody , a umí stáložár 12 hodin. Jde tedy o čisté, levné, komfortní topení. Na dům je vyřízená dotace 535.000,- Kč, perspektivně ji půjde zvyšovat ještě o dalších 50 000 na teplovodní solár, až 100.000 na fotovoltaiku a 60.000 na dešťovou vodu.

Provoz domu proto bude velmi levný. A cena domu není příliš vysoká. Technologie jsou totiž sladěny. Optimalizovány. Pod schody je kotelna a zásoba dřeva, tedy dřevník.

Autor: Ing. Pavel Sýkora
Zdroj: www.masterenergy.cz


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl