Francouzský hit - zastřešení bazénu bez kolejnic

Francouzský hit - zastřešení bazénu bez kolejnic

Kategorie: STAVBA

Představte si parný letní den. Celý den se v kanceláři těšíte na pravidelnou večerní relaxaci v bazénu, ale domů se vracíte za deště. Tato situace se opakuje celý týden, protože se počasí letos doslova zbláznilo. Váš bazén tak zůstává nevyužit a vy uvažujete o správnosti své investice. Tak tomu však nemusí být!



zastřešení bazénu 007b.jpgPůvodem francouzská firma Desjoyaux totiž přichází s unikátním řešením. Jako jediná na trhu s bazény nabízí hned tři typy bezkolejnicového zastřešení pro rodinné bazény,  které v sobě pojí  vysoké užitné i estetické kvality. Opravdu kvalitní zastřešení dokáže koupání prodloužit až na 7 měsíců v roce. Vybírat můžete podle výšky a tvaru mezi zastřešením nízkým, obloukovým a  podchozím. Vyšší podchozí varianta je vhodná zvláště pro rodiny s dětmi, které pro vodní hrátky prostor bezpodmínečně potřebují, nízké varianty pak ocení zákazníci, kteří preferují diskrétní vzhled a bazén využívají převážně pro plavání a relaxaci. 

 

Bez námahy a bez úrazu

 

Všechny tři varianty bezkolejnicového zastřešení Desjoyaux se skládají z lehkých dílů, které lze jednoduše teleskopicky zasunout jeden pod druhý. Za pěkného počasí pak pomocí koleček lehce odsunete celé krytí za okraj bazénu, takže můžete nerušeně využívat celé okolí bazénu. Oproti klasickému zastřešení vám nebudou překážet nevzhledné kolejnice, které znamenají nepříjemné starosti s údržbou a čištěním a navíc jsou velkým nebezpečí pro vaše bosé nohy. „Při výběru střechy pro váš bazén rozhodně dbejte na kvalitu a garance výrobce. Zastřešení by vám totiž mělo sloužit minimálně 15 let,“ říká Rudolf Pejša, jednatel firmy Desjoyaux v České republice.

 

Bezkolejnicové zastřešení si můžete objednat přímo v Česku u prodejních partnerů firmy Desjoyaux. Prohlédnout si a porovnat všechny typy bezkolejnicového zastřešení pak můžete v předváděcím centru v Obořišti u Dobříše, necelou půlhodinku z centra Prahy.

 

Jak vybrat správné zastřešení pro Váš bazén?

 

Supernízké zastřešení s výškou pouhých 50 cm je novinkou letošní sezóny. Minimalistickou ochranu ocení především náročnější majitelé, kteří nad svým bazénem nechtějí vztyčit monstrózní „skleník“, který by se stal nežádoucí dominantou zahrady. Nabídka obsahuje mnoho variant a provedení pro rodinné bazény v rozměrech od 6x3m do 10x5m.

 

Obloukové  zastřešení bez kolejnic s výškou 1 až 1,5 m ochrání váš bazén s maximální diskrétností a přesto nechává dostatečný prostor pro plavání a pohodlný pobyt v bazénu. Hliníková konstrukce v kombinaci s průhledným plexisklem a izolačním polykarbonátem působí velmi křehce a přirozeně splyne s každým typem architektury i krajiny. Mezi nejoblíbenější patří model Amerika pro bazény 8x4 m nebo větší varianta Prestige pro bazény 10x5 metrů.

 

Vysoké podchozí zastřešení St. Tropez se vyrábí pro rodinné bazény jakýchkoli rozměrů. S minimální vnitřní výškou 180 cm může zároveň sloužit jako zimní zahrada a příjemné místo pro rodinné posezení.  Ocení ho jistě i děti, kterým nebude bránit při divokých vodních bitvách. Standardně je dodáváno s dvěmi posuvnými dveřmi v čelech zastřešení, na přání je ale možno zhotovit i boční vstup.

 

Co se zastřešením v zimě?

 

Firma Desjoyaux myslí na Váš bazén i v zimě. Do úvahy přicházejí dvě alternativy.

- První možností je ponechat zastřešení po celou zimu v rozloženém stavu. Pokud máte vyhřívaný bazén, můžete se venku koupat celoročně a tak ještě zvýšit užitnou hodnotu Vašeho bazénu. Zastřešení dokonale chrání vodní hladinu a zabraňuje nechtěnému ochlazení vody. Každý díl je však vhodné ukotvit k zemi a dbát na odklízení sněhu ze zastřešení (nad cca 15cm výšky).

 

- Druhou možností je pak zasunout všechny díly do sebe pod největší element. Vlastní bazén musí být v tomto případě klasicky zazimován jako venkovní bazén bez zastřešení, tzn. je třeba vypustit vodu, natáhnout zimní plachtu atd.

 

Jaké jsou doporučené ceny:

 

- Supernízké zastřešení:

zastřešení bazénu 007.jpg

 

U tohoto typu zastřešení se ceny pohybují od 168 000,- Kč pro zastřešení 4,3 – 5,1m (š) x 10,6m (d) x  0,47-0,72m (v). Toto zastřešení je vhodné pro bazény do 7 x 3,5m. 

Největší zastřešení o rozměrech 5,8 – 7,1m (š) x 12,7 (d) * 0,6-1,1m (v) je vhodné pro bazén 10 x 5m. Cena činí 303 300,- Kč bez DPH.

 

 

- Obloukové  zastřešení:

zastřešení bazénu 007a.jpg

 

Model „America“ pro bazény do 8 x 4 m se skládá z 5 elementů při šířce od 4,5 m do 5,5 m a délce 10,3 m. Cena je 289 000,- Kč bez DPH.

 

Model „Prestige“ pro bazény do 10 x 5 m se skládá ze 6 elementů při šířce od 5,5 m do 6,75 m a délce 12,30 m. Cena je 374 600,- Kč bez DPH.

 

- Vysoké  zastřešení:

zastřešení bazénu 007b.jpgCena vysokého zastřešení  závisí  na rozměru a počtu elementů a pohybuje se v rozmezí cca 12 000,-Kč / m2 bez DPH.


Štítky



facebook  Doporuč přátelům



bydleti.cz


Životní styl