Jak správně vybrat kovaný plot

Jak správně vybrat kovaný plot

Kategorie: ZAHRADA

Potřebujete-li oplotit pozemek se zahradou u vašeho domu nebo provést rekonstrukci stávajícího oplocení, je dobré se neorientovat jen podle ceny, ale myslet i na kvalitu.



Vybíráte nebo rekonstruujete oplocení? Pak by vás mohlo zajímat, že z hlediska nákladů na údržbu, životnosti ale i atraktivního vzhledu je dnes nejvýhodnějším řešením volba kovaného plotu. Tento článek vám poradí jak takové oplocení vybrat v rámci nejnovějších trendů a nabídky současného trhu.

Jak správně vybrat kovaný plot

Kvalitní výrobci dnes definují několik základních bodů, díky kterým si můžete celkem jednoduše vybrat řešení na míru. Přičemž správný dodavatel dnes počítá s individuálním řešením pro každého zákazníka v rámci rozměrů i celkového provedení. To vše za dostupnou cenu.

Základní motiv

Díky vývoji výrobních procesů nabízí dodavatelé kovaných plotů desítky motivů, které můžete pro své oplocení vybírat. Motivem je myšleno uspořádání svislých a vodorovných prvků ve výplni dílců ale i bran a branek.

Dekorativní prvky

Chcete mít ve svém plotu kovanou růži nebo moderní geometrický prvek? Díky možnosti přidání dekoru do základního motivu to není problém. Tento parametr je však nepovinný.

Provedení materiálu

Volba povrchu je důležitým krokem v rámci konečného vzhledu. Máte moderní dům? Pak vás určitě bude zajímat spíše hladké provedení. Honosnější výraz potom nabízí takzvané oklepávané provedení.

Typ spojení

Všechny svislé a vodorovné prvky bývají u plotových dílců dnes svařované. Ovšem pro zvýraznění detailu můžete využít přidání nýtů v místě spoje.

Zakončení tyčí

Rovný konec bude určitě nejčastěji vybíraným pro elegantní a jednoduché oplocení. V nabídce najdete ale také kovanou špičku a okovaný nebo ozdobný konec.

Barva

Výrobci dnes umí vytvořit plotové dílce v libovolném odstínu v rámci vzorníku RAL. Přívětivější cenu získáte při výběru některé ze základních barev jako například černá nebo šedá.

Patinování

Patinování krásně zvýrazní hrany. Může se použít u oklepávaného provedení.

Posuvná nebo otočná vjezdová brána

V rámci stejného designu jako budou plotové dílce lze samozřejmě realizovat také vjezdovou bránu. Ta může být buď posuvná nebo otočná. Lze zvolit také variantu otevírání na dálkové ovládání.

Jak správně vybrat kovaný plot

Vchodová branka

Branka může být dalším požadovaným prvkem vašeho oplocení.

Ocelové sloupky

Celé oplocení můžete umístit buď do vámi připravené zídky (beton, cihla) nebo si u realizátora objednat ocelové sloupky, které budou ve stejném provedení povrchu jako plot namontovány do připravených základů. Kvalitní dodavatel plotů svůj produkt také montuje.

Rozměry

Pro poptání plotu musíte znát alespoň jeho orientační rozměry. Před samotným objednáním vás navštíví technik dodavatele, který místo před výrobou plotu přesně zaměří.

Doplňky

K plotu si můžete objednat kompaktní doplňky jako například poštovní schránku, elektronický zámek nebo kódovou klávesnici.
 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

  K tomuto článku zatím nebyl připojen žádný názor.

     



bydleti.cz


Životní styl