Rodinné bydlení

Rodinné bydlení

Kategorie: BYDLENÍ

O vlastním bydlení sní spousta lidí a pro rodiny s dětmi je vlastní domov nezbytný. Právě nyní je k nákupu bytu vhodná doba.



Ceny nemovitostí i úrokové sazby úvěrů na bydlení, čili hypoték, jsou v současné době opravdu nízké. Koupě nemovitosti je však důležité rozhodnutí. Nový byt se často stane domovem na celý život. Při výběru toho správného bytu je nutné věnovat pozornost nejen bytu samotnému, ale samozřejmě i výběru vhodné hypoteční banky a druhu úvěru, který vám poskytne.

Vyberte si správné místo

Důležitým aspektem by pro vás měla být i lokalita. Potřebujete dopravní dostupnost do práce a k nákupním střediskům nebo dáváte přednost klidnějším místům blízko přírody? Myslete i na své děti a občanskou vybavenost v okolí. Kde je nejbližší škola, školka? Cenu bydlení může určit třeba i blízkost dětského hřiště.

Rodinné bydlení

Cena vašeho bydlení

Mějte se na pozoru před levnějšími byty, kde se topí elektřinou. Ta se vám totiž prodraží. Pokud chcete i tak ušetřit, vybírejte byty orientované na sever. Nevýhodou však je, že jsou studenější a tmavší. Investovat můžete i do bytu před rekonstrukcí. Na tomto bytu ušetříte a rekonstrukci provedete sami přesně podle svých představ.

Nebytové prostory

Terasa, lodžie, garážové stání a další nebytové prostory. To vše jsou peníze, které zaplatíte navíc. Rozmyslete si, zda jsou skutečně tak potřebné, za co si budete chtít připlatit a bez čeho se naopak obejdete.

Ideální byt

Klasický nový byt 3+kk je ideálním domovem téměř pro každého. Zejména pro rodinu je už dostatečně velký, nestojí příliš mnoho a náklady na jeho provoz se dají rozumně pokrýt. Tři místnosti znamenají prostor a zároveň soukromí. Rodiče si mohou zařídit svou ložnici a dětem udělá radost vlastní pokoj, ve kterém si budou moci hrát.
Nový byt o rozloze 3+kk si v Praze pořídíte v ceně okolo 4 milionů Kč.

Rodinné bydlení

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Rodinné bydlení - Autor: Magda 28. 8. 2023

     



bydleti.cz


Životní styl