Moderní pergoly

Moderní pergoly

Kategorie: BYDLENÍ

Prvotřídní design je požadavkem každého, kdo rád vykročí z řady a dokáže, že mu moderní styl a elegance nejsou cizími pojmy. Bydlení není už jen fráze, za kterou se schovává střecha nad hlavou, ale jedná se především o snoubení komfortu a příjemného života v moderní domácnosti.



To platí jak pro interiér, tak pro exteriér, a proto by v případě výběru jednotlivých prvků měly být voleny prvotřídní společnosti, které dokáží požadovaný komfort zajistit.

Pergolu si samozřejmě můžete postavit na své zahradě sami, proč ale vsázet na umění amatérských kutilů, když jsou k dispozici špičkové pergoly Diamond design. K modernímu domu se hodí pouze moderní pergola, která vám poskytne příjemné posezení s výhledem na upravenou zahradu od jara do podzimu. V případě nepříznivého počasí ji lze jednoduše uzavřít. Samozřejmostí je vysoká odolnost vůči větrům a dešti, rovněž její střecha snese i vysokou zátěž v případě abnormálního přídělu sněhu v zimě.

Pergoly podléhající požadavkům moderní doby

Jelikož každý člověk má jiné představy a jiný vkus, je i design moderních pergol přizpůsobován jeho požadavkům. Proto je možné zhotovit je v nejrůznějších tvarech i povrchových úpravách. V poslední době jsou v kursu hranaté tvary, které se uplatňují v automobilovém průmyslu, u domácích spotřebičů a v neposlední řadě i u obytných domů. S tímto trendem korespondují i dnešní pergoly, které se vyznačují strohým stylem, který však působí velice elegantně. Navíc není žádným problémem vybavit pergolu dalším zastíněním v podobě žaluzií nebo závěsů, kterých se dá využít v případě deště či silného větru k uzavření celého prostoru, aby se nemuselo uklízet ze stolu a odcházet do interiéru domu. Sofistikovanějším moderním způsobem lze vyřešit uzavření prostoru tak, že si necháte namontovat odnímatelné stěny, v jejichž rámu je buď sklo, nebo jiný tvrzený průhledný materiál.

Součástí moderní pergoly je samozřejmě vhodná podlahová krytina, kterou mohou tvořit dlaždice, zámková dlažba, ale i exotické dřevo nebo jakýkoliv jiný materiál podle vkusu majitele. Pergola slouží hlavně k zastínění určitého venkovního prostoru. Nejčastěji se staví v návaznosti na obytný dům. Má to výhodu v tom, že jednak je z jedné strany venkovní prostor ohraničen a uzavřen stěnou domu, a jednak servírování nedělá takové potíže, jako kdyby byla pergola od domu vzdálena.

Významnou výhodou moderních pergol je to, že se o ni nemusíte téměř starat. Pokud si zhotovíte klasickou ze dřeva, budete muset konstrukci natírat a chránit před dřevokazným hmyzem, houbami či plísněmi. U moderní kovové tato starost odpadá, neboť hliník a podobný materiál má dlouhou životnost a navíc snadněji odolává prudkým poryvům větru i jiným povětrnostním vlivům.

 Pro více informací navštivte web společnosti.



Štítky



facebook  Doporuč přátelům


Vaše názory

 Pergola - Autor: Linda 20. 6. 2021

     



bydleti.cz


Životní styl