Domácí pečení chleba

Domácí pečení chleba

Kategorie: VAŘENÍ A RECEPTY

Odmítáte platit za nekvalitní potraviny? Vyrobte si je doma zdravěji, domácí pečení chleba je in



Také jste bezradní, když vejdete do některého supermarketu a máte nakoupit pečivo, které by bylo zdravé, a navíc poživatelné i na druhý den? Stojíte nerozhodně nad tímto nevalným výběrem a snažíte se vybrat nejmenší zlo? Máme pro vás řešení, vraťte se do dob našich předků a vyzkoušejte domácí pečení chleba. V nové multifunkční pekárně SANA to lze již za několik málo minut a kromě pečiva si můžete vyrobit také vlastní sýr či džem.

Přestože supermarkety na první pohled nabízí velkou škálu pečiva, podle makrobiotika Oty Reisse existují nejméně dva důvody pro domácí pečení chleba. Jednak máme jistotu, že bude zaručeně dobrý a zdravý, a navíc si rozšiřujeme sortiment. „Tím, že si chleba připravíme v pohodlí domova, se vyhneme tomu, že budeme každý den jíst jeden uniformovaný supermarketový chléb Máme více než deset druhů obilovin, které se dají různě kombinovat, takže můžeme mít nekonečné množství druhů chlebů. Navíc je můžeme obohatit o různá semínka, jako jsou například sezamová nebo slunečnicová,“ vysvětluje makrobiotik a upozorňuje, že při domácím pečení chleba bychom semínka nikdy neměly dávat na povrch, protože při pečení se chléb vystavuje velmi vysokým teplotám kolem 200 stupňů, což způsobí, že ze semínek zbudou pouze uhlíky, proto by se vždy měly přidat přímo do těsta.

Domácí pečení chleba

Pokud se tedy nehodláte smířit s průmyslovými, nezdravými potravinami a chcete žít zdravě, je potřeba vzít svůj osud do vlastních rukou. Připadá vám tato myšlenka totálně nereálná, jelikož nechápete, kde byste brali pravidelně tolik času na pečení, a navíc netušíte, co byste dělali s celým velkým chlebem? Tyto obavy vyvrací makrobiotik Ota Reiss, který doporučuje domácí multifunkční pekárnu SANA „Tato nová bio pekárna se snaží vyjít vstříc dnešní hektické době tak, aby zaměstnaní lidé nemuseli volit mezi zdravými potravinami a volným časem. V nové bio-pekárničce je domácí pečení chleba hračkou, chléb lze připravit rychleji, zdravěji a levněji, než bychom jej stihli zakoupit v našem nejbližším obchodě. Stačí pouhých sedm minut. Navíc v této pekárně lze péci malé i velké chleby (od 0,5 až 1,7 kg). Na velký chléb je zde potřeba energie asi za 2 Kč.“

Ačkoli je SANA především pekárnou určenou pro domácí pečení chleba, výhodou je také to, že umí připravit i řadu dalších pokrmů, které s pečivem nemají nic společného. „Doma a zdravě si můžete upéct nejen pravý chléb z přírodního kvásku, ale připravit si klasické i probiotické jogurty, kefíry a acidofilní mléka, vyzkoušet sójové sýry Tempeh, Natto či přírodní sladidlo Amasaké. Pochutnáte si na čerstvém sádle i škvarcích, upečete si šťavnaté maso či ryby a díky pasterizaci vyrobíte třeba trvanlivou marmeládu,“ vysvětluje Ota Reiss další argument, proč si smart bread maker, tedy chytrou pekárnu domů pořídit.

Domácí pečení chleba

S domácí přípravou surovin je spokojený také její majitel Jan Nový: „I když jsem poměrně zaměstnaný člověk, za dobré jídlo si rád připlatím, a to jak v restauraci, tak v obchodech. Už několik let jezdím nakupovat do sousedního Rakouska. Bohužel jsem zjistil, že kvalita produktů v naší zemi se těm zahraničním absolutně nemůže rovnat. Proto mi pekárna kterou jsem dostal jako dárek od své ženy, alespoň trochu kompenzuje absenci kvalitního a zdravého jídla, které je nejen rychle vyrobené, ale není ani tolik drahé. Domácí pečení chleba všem vřele doporučuji“

Přestože se na českém trhu nachází široká škála nejrůznějších pekáren určených pro domácí pečení chleba, ne vždy je jistota, že chléb, který v nich připravíte, bude zaručeně zdravý. „Před deseti lety se u nás začaly objevovat první domácí pekárničky. Bohužel však zase jen pro nezdravé pečení, což mě velmi trápilo, rozhodl jsem se tedy, že se zaměřím na nedořešené programy různých pekárniček a vzal je jako velkou výzvu pro nové pekárny budoucnosti. Naštěstí jsem tenkrát neznal všechna úskalí ani délku cesty, kterou jsem se vydal. Neuvědomoval jsem si, kolik vědních oborů budu muset prostudovat, než si poprvé budu moci pochutnat na zdravém kváskovém chlebu. Nejedná se jen o konstrukční, programové a jiné matematicko-fyzikální obory, ale i o pekařské umění nebo biochemii, ale výsledek se dostavil a vy teď sami můžete porovnat v čem se liší chléb upečený v pekárně SANA od těch ostatních,“ uzavřel Reiss.

Zdroj:www.smartbreadmaker.com

 


Štítky



facebook  Doporuč přátelům

Domácí pečení chleba
Domácí pečení chleba
Domácí pečení chleba
Domácí pečení chleba
Domácí pečení chleba
Domácí pečení chleba


Vaše názory

 Kváskový chleba - Autor: Norman 15. 7. 2013

     



bydleti.cz


Životní styl